Błąd na stronie

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Błąd na stronie

Postprzez Maronn » Pn maja 16, 11 17:51

Od niedawna zastałem taki błąd na stronie. Otóż tak mi się zdaje że to może być powiązane z bazą MySQL ale na baze mogę się normalnie logować i ją dostępnie używać. Jeśli wiecie jak rozwiązać ten problem to piszczie.
Kod: Zaznacz cały
http://www.fociki.pl/?di=813055604299
Maronn

Re: Błąd na stronie

Postprzez dpkradom » Pn maja 16, 11 18:59

Nie zmieniałeś przypadkiem hasła do bazy ??
Wygląda na to, że nie może się połączyć z bazą.
Dane w pliku index.php, gdzie strona próbuje się komunikować z mysql są poprawnie wpisane ??
Widzę, że inne podstrony działają. Tylko stronę główną masz podpiętą pod bazę ??
dpkradom

Postprzez Maronn » Wt maja 17, 11 17:10

Hasło do bazy chyba zmeniłem skoro normalnie moge się logować do mysql, a o dane w pliku index.php to nie wiem czy są poprawnie wpisane bo nie ja zakładałem strone tylko mój kolega z którym niestety nie mam kontaktu ;/. No tak inne podstrony działają perfekcyjnie ale tylko mam problem ze stroną główną. Czekam na waszą dalszą pomoc, mam nadzieje że znajdzie się jakaś osoba która mi pomoże :)
Maronn

Postprzez dpkradom » Wt maja 17, 11 20:33

To teraz będziesz miał problem. Bo jak zmieniłeś hasło do bazy i logujesz się "normalnie" na pma (PHPmyAdmin), to ... Skąd strona ma wiedzieć że je zmieniłeś ? Trzeba teraz pogrzebać w pliku konfiguracyjnym logowania do bazy danych. Poszukać pozycji odpowiadającej za hasło do bazy MySql i zmienić je na takie jakim logujesz się do PMA i będzie śmigało. Jak nie masz kontaktu z kolegą to znajdź zaufaną osobę (znającą PHP) aby Ci pomogła.
dpkradom

Postprzez Maronn » Śr maja 18, 11 10:22

No taa jasne a skąd ja ci znajde skoro tylko ty odpisujesz na treści. Noo chyba że chcesz pomóż.
Maronn

Postprzez dpkradom » Śr maja 18, 11 17:47

Bardzo chętnie Ci pomogę. Kontakt masz na mojej stronie, którą mam w profilu.
dpkradom

Postprzez wargo » So cze 04, 11 20:32

Problem rozwiązany?
wargo

Postprzez dpkradom » So cze 04, 11 22:56

Tak, już jest ok. Trochę zabawy, ale daliśmy radę ;) Nie zgadzało się hasło + to że kolega usunął sobie tabele w bazie, ale zrobiłem mu nowe, takie jakie powinny być.
dpkradom

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności