Ban na IP ?

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Ban na IP ?

Postprzez kamild » So cze 18, 11 20:03

Hej,
próbowałem dzisiaj zainstalować drupala na stronie leonardodavinci.ugu.pl. Podczas instalacji nie wszystko się powiodło. Chciałem zrobić to jeszcze raz. Usunąłem poprzez webftp pliki i foldery i przystąpiłem do ponownej instalacji. Niestety od tego momentu nie wyświetla mi się strona leonardodavinci w przglądarce, co więcej twojebiuro.ugu.pl również. Mam bana na IP ? Z telefonu strony się ładują. A gdy próbowałem przez proxy (ukryj.info) wyświetla się komunikat, że moje ip zostało zablokowane. Hmm dlaczego, czy złamałem regulamin ? Aha próbowałem w przeglądarkach chrome i IE. Strony dają się pingować z mojego IP (193.24.205.74).
kamild

Re: Ban na IP ?

Postprzez dpkradom » So cze 18, 11 20:56

leonardodavinci.ugu.pl - instalacja drupalla. Najprawdopodobniej czegoś nie usunąłeś o co prosili w instalacji. Czytaj dokładnie komunikaty. Radzę o szybką interwencję... Nikt nie wie kto może przejąć konto.

twojebiuro.ugu.pl - działa jak należy.

Moja rada jest taka. Pousuwaj wszystkie cookies w swojej przeglądarce. Próbowałeś na innej (Chrome, Firefox, IE, Opera) ? Dodatkowo poszukaj dobrego polskiego proxy, ponieważ serwer może odrzucać pewne zapytania od takich serwerów. Masz stałe IP ?? Dodatkowo wyrzuć wszystko z folderu temporary internet files.
dpkradom

Postprzez kamild » So cze 18, 11 21:14

drupal już usunięty ;P No ale twojebiuro dalej mi się nie ładuje. Zmieniłem nawet DNS na googlowski i dalej bez zmian. Próbowałem W chromie i internet explorerze. Wyczyściłem cache i tempy. Kurcze nie mam już pomysłu co to może być ;)
kamild

Postprzez dpkradom » So cze 18, 11 22:18

Jeżeli na telefonie strona Ci się ładuje, to trzeba poszukać przyczyny w komputerze. Może jakiś syf w systemie. Przeskanuj przykładowo ad-aware i jakimś antywirusem.
dpkradom

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności