Błąd połaczenia z FTP(aktualizacja skryptu)

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Błąd połaczenia z FTP(aktualizacja skryptu)

Postprzez tuchocimierz » N cze 26, 11 15:59

Witam,
Mam taki problem, wczoraj zainstalowałem skrypt wordpress. Dziś musiałem uporać się ręcznie z problemem braku pliku wp-config.php z tym sobie poradziłem.
Lecz przed chwila pojawił mi sie monit(w panelu admina) o "starej wersji" skryptu. I zalecono i aktualizacje go do najnowszej wersji 3.1.5 chyba. No to postanowiłem go zaaktualizować. Poproszono mnie o podanie takich informacji jak:
-Nazwa użytkownika FTP
-Nazwa serwera FTP
-Hasło
-Typ połączenia
No i wszystko ładnie uzupełniłem. Lecz jak kliknąłem kontynuuj to pokazał mi się błąd że nie można połączyć się z serwerem FTP. A dokładnie to takie coś się pokazało:
Nie udało się połączyć z serwerem FTP tuchocimierz.ugu.pl:21

Próbowałem naprawdę wszystkiego. Nawet kombinacji z MySQL. I nic. Dalej błędy się pojawiają. Chciał bym zaznaczyć, ze za pomocą tych danych osobiście MOGĘ się połączyć z serwerem z poziomu exploratora Windows. Teoretycznie mógł bym ściągnąć i wrzucić swój skrypt na serwer, ale po:
1. Mam słabego neta
2. Jak przy aktualizacji wywala errora to pewnie przy instalacji czego kolwiek też wywali.
3. Zrywa mi połączenia jak ściągam najnowszy skrypt.
Prosił bym o szybka pomoc.
Pozdrawiam.
tuchocimierz

Re: Błąd połaczenia z FTP(aktualizacja skryptu)

Postprzez wargo » Pn cze 27, 11 09:03

Wprowadź dane do ftp dla skryptów php(dostępne w panelu), są inne niż dla programów.
wargo

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności