Własne reklamy na stronie

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Własne reklamy na stronie

Postprzez MG » Pn lip 23, 07 14:26

Witam serdecznie

Mam pytanie. Czy dozwolone jest umieszczanie własnych reklam (np.Google) na stworzonych przez siebie stronach?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
MG

Postprzez dworak1991 » Pn lip 23, 07 15:16

google raczej nie mozesz :)
ale z innynmi serwisami buttonami i bannerami mozesz sie wymieniac :)
pozdr
dworak1991

Postprzez MG » Pn lip 23, 07 15:36

Dzięki za Twoją sugestię, poczekam jednak na odpowiedź administratorów hostingu.
MG

Postprzez ziommek » Pn lip 23, 07 15:39

dworak1991, Wydaje mi się że się mylisz ponieważ reklamy adsense tzn. google są umieszczane przez ugu a nie ma żadnej wzmianki w regulaminie ugu że niemożna umieszczac reklam z adsense:) Tak więc możesz pewnie wrzucić swoje reklamy ale czym wiecej reklam na stronie tym gorzej będzie wyglądać!
ziommek

Postprzez ugu » Pn lip 23, 07 21:08

Reklamy można umieszczać jeśli są zgodne regulaminem google.

Jeśli chcesz umieścić reklamę google to musisz mieć ich zgodę, poszukaj w ich regulaminie, jest opisana dokładnie taka sytuacja jak tutaj. Jeśli otrzymasz taką zgodę to ja też muszę o tym wiedzieć, bez tej informacji blokuję wszystkie strony zawierające ich reklamy.
ugu
Site Admin

Postprzez MG » Pn lip 23, 07 22:37

Thx za odpowiedź.

Przejrzałem regulamin programu Google Adsense, jednak nie znalazłem potrzebnych informacji.
Chodzi mi o umieszczenie dwóch "jednostek linku", czyli w sumie na stronie wraz z reklamą z UGU.PL znalazła by się dopuszczalna ilość reklam.

Fragment z regulaminu.

Kod: Zaznacz cały
Umieszczanie reklamy

Program AdSense oferuje wiele formatów reklam i produktów reklamowych. Wydawcy są zachęcani do eksperymentowania z różnymi miejscami reklamowymi, pod warunkiem przestrzegania następujących zasad:

* Na jednej stronie można wyświetlać maksymalnie trzy jednostki reklam.
    * Na stronie można umieścić maksymalnie dwa pola wyszukiwania Google AdSense.
    * Na jednej stronie można także wyświetlać maksymalnie trzy jednostki linków.
    * Na stronie można wyświetlać (oprócz przedstawionych powyżej jednostek reklam, pól wyszukiwania i jednostek linków) maksymalnie trzy jednostki skierowań.
    * Na stronach wyników AdSense dla wyszukiwania może być wyświetlana (oprócz reklam wyświetlanych przez Google) tylko jedna jednostka linków. Na stronie wyników wyszukiwania w witrynie wydawcy nie mogą być wyświetlane żadne inne reklamy.
    * W oknach pop-up, pop-under lub e-mailach nie może być wyświetlana żadna reklama Google ani pole wyszukiwania Google.
    * Elementy na stronie nie mogą przesłaniać żadnej części reklam.
    * Na stronach niezawierających treści nie wolno umieszczać żadnych reklam Google.
    * Nie wolno umieszczać żadnych reklam Google na stronach publikowanych specjalnie w celu zamieszczania reklam, bez względu na to, czy treść strony jest trafna.

Aktualizacja regulaminu maj 2007

Nie sądzę więc, że będzie łamany regulamin Google. Jednak proszę o sprostowanie gdybym się mylił oraz o jednoznaczną odpowiedź admina w tej kwestii.

Pozdrawiam
MG

Postprzez dworak1991 » Wt lip 24, 07 08:20

z tego wychodzi ze mozesz wstawic reklame adsense :)
dworak1991

Postprzez ugu » Wt lip 24, 07 09:42

Jak zalogujesz się do AdSense to w stopce będziesz miał "Warunki umowy", tam jest dość dużo informacji.

AdSense dla treści. Wszystkie Reklamy oparte na treści i witrynie (oraz Reklamy prezentowane w odpowiedzi na kliknięcia i zapytania wprowadzane przez użytkowników w Odsyłaczach) będą grupowane przez Google i wyświetlane za pomocą Odsyłaczy (w stosownych przypadkach) osobom odwiedzającym Witrynę (Witryny), w postaci jednostek reklamy (tego rodzaju grupy Reklam i/lub Odsyłaczy będą dalej zwane zbiorowo „Jednostki reklamy”) w standardowych formatach oferowanych ogólnie przez Google od czasu do czasu, według ewentualnego opisu w dziale FAQ. Użytkownik może wybrać format przyjęty przez Google do wyświetlania Jednostek reklamy w związku z Witryną (Witrynami), lecz jednocześnie uznaje i zgadza się, że Reklamy i/lub Odsyłacze: ( i ) będą wyświetlane wyłącznie w związku z Witryną (Witrynami), z której każda podlega ocenie i zatwierdzeniu przez Google według uznania firmy w dowolnym czasie oraz ( ii ) będą podlegać wytycznym dotyczącym ich umieszczania, które zostały określone w niniejszym dokumencie. Ponadto Użytkownik zgadza się, że może wyświetlać więcej niż jedną (1) Jednostkę reklamy na każdej stronie Witryny WWW, natomiast nie będzie wyświetlać żadnej Jednostki reklamy na stronie zawierającej Reklamy skojarzone z innym klientem programu Google AdSense (np. z firmą hostingową utrzymującą witrynę Użytkownika), o ile nie uzyskał upoważnienia od Google.

Napisałem do Google aby wyjaśnić tą sprawę, jak dostanę odpowiedź to dam znać jak można uzyskać upoważnienie.
ugu
Site Admin

Postprzez azotor » Wt lip 24, 07 18:48

No ja tez mam reklamy google'i
tujaj
i tujaj
azotor

Postprzez Merceron » Wt lip 24, 07 20:04

Z tego co się orientuje to jeszcze admin na to nie zezwolił :roll:
Merceron

Postprzez ziommek » Wt lip 24, 07 20:26

azotor, No strona przez tyle reklam wygląda strasznie!! :P
ziommek

Postprzez Neo » Śr lip 25, 07 10:24

Azotor jak ja odwiedziłem Twoją strone, to złapałem się za głowe i pomyślałem... O tych reklamach. Od razu wyszedłem z niej. Zlikwiduj troche reklam bo to nie wróży NIC DOBREGO, a po za tym są ograniczenia w ilości reklam na stronie nałożonej przez GooGle. Sprawdź to.
Neo

Postprzez Merceron » Śr lip 25, 07 14:46

Google taką strone uzna za tylko do dawania na nią reklam :roll:
Merceron

Postprzez Neo » Śr lip 25, 07 15:12

Merceron napisał(a):Google taką strone uzna za tylko do dawania na nią reklam

Tak włąśnie tak napisałem. Możesz (ale nie musisz) się spodziewać maila od google na ten temat.
Neo

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności