Problem z instalacją.

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Problem z instalacją.

Postprzez mezzo » Pt paź 10, 08 20:19

Cześć!

Mam problem z instalacją...
Po wrzuceniu plików phpBB 1.16.2 na serwer FTP zaczynam instalacje strony... Po wypełnieniu formularza zaczynam instalacje i na nastepnej stronie pojawia się to:

Kod: Zaznacz cały
Wystąpił błąd przy instalacji do bazy danych:

CREATE TABLE forum1_ *advertisement ( id mediumint(9) NOT NULL auto_increment, html text DEFAULT '' NULL, email varchar(128) default '' NULL, clicks int(9) default '0' NOT NULL, position tinyint(1) default '0' NOT NULL, porder mediumint(4) default '0' NOT NULL, added int(11) default '0' NOT NULL, expire int(11) default '0' NOT NULL, last_update int(11) default '0' NOT NULL, notify tinyint(1) default '0' NOT NULL, type tinyint(1) default '0' NOT NULL, PRIMARY KEY (id) )

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '*advertisement ( id mediumint(9) NOT NULL auto_increment, html text DEFAULT ' at line 1

Wystąpił nieoczekiwany błąd instalacji do bazy SQL. Plik instalacyjny: db/schemas/mysql_basic.sql

Nie można kontynuować instalacji forum.
Istnieje możliwość poprawienia błędu w pliku lub w ustawieniach serwera w celu wyeliminowania błędu.
Gdy to zostanie zrobione będzie możliwośc kontunuacji.

Oczywiście próbowałem zmienić plik w FTP, ale nic to nie daje. Nie wiem o co tu chodzi, może zrobiłem coś nie tak w formularzu, albo w totalCMD, a może ten plik jest zły. Prosił bym o pomoc lub wysłanie adresu do właściwych plików.
Z góry dzięki!
mezzo

Postprzez kwant » Pt paź 10, 08 23:35

Myślę, że powinieneś:
1. Usunąć wszystko z serwera i wgrać jeszcze raz.
2. Sprawdzić, czy masz prawidłową nazwę usera bazy i hasło (najlepiej zrób nową).
kwant

Postprzez wargo » So paź 11, 08 10:46

Podałeś prefix który pewnie zawiera niedozwolone znaki, czy to "forum1_ *"?
wargo

Postprzez mezzo » So paź 11, 08 11:57

woytecr napisał(a):Podałeś prefix który pewnie zawiera niedozwolone znaki, czy to "forum1_ *"?

Podałem taki prefix, bo gdzieś doczytałem że tak jest dobrze
mezzo

Postprzez wargo » So paź 11, 08 20:46

Zmień na inny, myślę że spacja na pewno szkodzi a * nie wiem.

A jeśli dobrze wiem to przykład mógł oznaczać form_ [dowolna tabela].
wargo

Postprzez mezzo » N paź 12, 08 13:33

Wszystko działa prawidłowo xD Dzieki!
mezzo

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności