NIEZAUFANE POŁĄCZENIE

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

NIEZAUFANE POŁĄCZENIE

Postprzez mateuszkratysz » Pn wrz 21, 09 10:07

Witam zgłaszam następujący problem .

Po wejściu na stronę www.ugu.pl zakładki Panel i Webmail wyświetlają mi komunikat "To połączenie jest niezaufane".

Wobec tego nie mogę się zalogować do panelu admina i rozbudowywać swojej strony.

Mało tego wczoraj po południu przesłałem na serwer swoje pliki za pomocą T.commandera i do dzisiaj strona nie została odświeżona. (Z tym odświeżeniem z zasady wiem, że po uploadzie dużej ilości danych trzeba poczekać do 24 godzin aż mi się pojawią na stronie internetowej , ale niepokoi mnie brak możliwości wejścia do mojego panelu admina i sprawdzenia czy aby na pewno pliki poprawnie się załadowały na serwer dlatego wspomniałem o tym, że niebawem upłynie 24 godziny a moja strona nadal jest nie odświerzona).

PS używam jalbumu który na stronie www.mateuszkaratysz.ugu.pl zawsze po aktualizacji strony ma podane do wiadomości każdego kto odwiedza moją stronę godzine i dzień kiedy została zrobiona aktualizacja strony - NIESTETY u mnie w dalszym ciągu jest data z ostatniej aktualizacji tj. 12.08.2009 a nie z WCZORAJ.

ADMINIE POMÓŻ !!!!!!!!!!!

1. PRZY logowaniu do panelu admina wyskakuje NIEZAUFANE POŁĄCZENIE -> dodanie strony do wyjątków w firefoxie nie pomogło
2. Mija 24 h od uploadu plików a strona nadal nie odświeżona.
mateuszkratysz

Re: NIEZAUFANE POŁĄCZENIE

Postprzez ugu » Pn wrz 21, 09 12:59

mateuszkratysz napisał(a):Witam zgłaszam następujący problem .

Po wejściu na stronę http://www.ugu.pl zakładki Panel i Webmail wyświetlają mi komunikat "To połączenie jest niezaufane".

Wobec tego nie mogę się zalogować do panelu admina i rozbudowywać swojej strony.

Wynika to ze zmian wprowadzonych w serwisie w ostatni weekend, w części serwisu zawierającej "wrażliwe" dane została wymuszona komunikacja przez SSL. Komunikat pojawia się z powodu używania przez nas certyfikatu bez podpisu zaufanego centrum autoryzacji. W ciągu kilku dni komunikat powinien zniknąć i pojawić się certyfikat akceptowany przez wszystkie przeglądarki, jednak do tego czasu proszę wybierać w przeglądarce kontynuację połączenia. W IE wystarczy kliknąć kontynuację, w firefox należy dodać wyjątek dla tej strony. Obie przeglądarki wyświetlają stosowne komunikaty zaraz po wejściu na stronę więc nie trzeba nigdzie szukać w opcjach.

mateuszkratysz napisał(a):Mało tego wczoraj po południu przesłałem na serwer swoje pliki za pomocą T.commandera i do dzisiaj strona nie została odświeżona. (Z tym odświeżeniem z zasady wiem, że po uploadzie dużej ilości danych trzeba poczekać do 24 godzin aż mi się pojawią na stronie internetowej , ale niepokoi mnie brak możliwości wejścia do mojego panelu admina i sprawdzenia czy aby na pewno pliki poprawnie się załadowały na serwer dlatego wspomniałem o tym, że niebawem upłynie 24 godziny a moja strona nadal jest nie odświerzona).

PS używam jalbumu który na stronie http://www.mateuszkaratysz.ugu.pl zawsze po aktualizacji strony ma podane do wiadomości każdego kto odwiedza moją stronę godzine i dzień kiedy została zrobiona aktualizacja strony - NIESTETY u mnie w dalszym ciągu jest data z ostatniej aktualizacji tj. 12.08.2009 a nie z WCZORAJ.

Odśwież lub wyczyść cache przeglądarki, w firefox wystarczy wcisnąć CTRL + SHIFT + r wyczyści on cache tylko dla strony na której aktualnie przebywamy.
ugu
Site Admin

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności