PS. Nie obraź się ale informatyk to taki cieć od komputerów, liczy się specjalizacja, czym konkretnie się zajmujesz?
Nie do konca powiem ci ze tak jest - choc spotykam sie co chwile z takimi ciotami w wieku od 35 do 50 lat nawet co nie wiedza jak w biosie ustawic boota
- a pracuja np. powaznej firmie jako informatycy... No ale to zostawie bez komentarza.
Zajmuje sie dokladnie ogolnymi uslugami z dziedziny IT - prowadze wlasna "mala" firme, obsluguje klientow indywidualnych oraz male i srednie firmy.
Ale taka dokladna specjalizacja to naprawa sprzetu komputerowego (komputery, serwery, urzadzenia sieciowe i peryferyjne), sieci komputerowe (montaz i diagnostyka), reklama, strony www, grafika - projekty, itp...
No cóż ... pozostaje się tylko uśmiechnąć ... Na szczęści nie jestem zbyt wrażliwy na docinki.
Sry ale kiedys mialem stronke w 8semce - i powaznie powiem ci ze pracuja tam osoby ktore nie maja zielonego pojecia o prowadzeniu hostingu - doslownie fatalny hosting... takie proste problemy a dochodzili do nich po wielu rozmowach i probach... Oczywiscie wtedy nie mialem strony we flashu tylko zwykla stronke zrobiona w notatniku oraz w paru innych programikach ustawiona - doslownie nic powaznego ale jak tylko dzialala ona na hostingu u nich to nic nie chcialo isc - muza, efekty graficzne, wtyczki realtime, linki, boxy, a na poczatku administracja zapomniala nadac mi atrybuty administratora swojego konta i nie moglem sie wogule polaczyc z ftp - trwalo to w sumie 3 tyg...
Wiec sorrki wielkie jak to zabrzmialo niemilo ale powiem ci ze osoby zajmujace sie prowadzeniem hostingu czesto przekonane sa ze wystarczy zakupic sprzet, postawic oprogramowanie, monitory sieci i punkt komunikacji z klientem i wszystko samo sie bedzie robic bez ich interwencji - blad
Ok przechodzac do rzeczy to
Jestem pewien ze nie jest to wina mojego uslugodawcy bo lacze sie ja osobiscie z innym hostingiem na ktorym mam zwykla stronke www - na ugu umiescilem stronke robiona we flashu, ktora zajmuje za duzo jak na tamten hosting bo jest ograniczenie do 5 MB pojedynczego pliku - kicha :/ Czyli stronki takie wypasione nie stety nie da sie tam umiescic...
Uslugodawca posiada swoj wlasny swiatlowod szybkiego lacza dzierzawionego od TP - ktore jest rozdzilone przez punkty dostepu, serwerownie, bramki oraz 2 stacje przekaznikowe - jest to powazny dostawca internetu i nie mam z nim zadnych problemow skoro gram w FPS na laczu sieci bezprzewodowej dodakowo router tez jest wporzadku bo TPLINKA i ustawiony jest dokladnie pod moje wymagania...
Co do testu maksymalnej ilosci przeskokow dla hosta to nie stety nie zrobie tego, bo w mojej sieci jest maskowanie dodatkowe oraz jest to jedna duza podsiec i nie posiadam zewnetrznego, stalego itp.
Tracert wykryje jedynie przeskok pojedynczy do serwera 212.126.5.59, a nie cala droge przesylu pakietu...
Przewyzsza to liczbe przeskokow >30 wiec nie stety nie zrobie testu ale moge z rownoleglego lacza sprobawac.
Niestety nie jest to w 100% miarodajny test, 5 różnych osób, komputerów i konfiguracji, każdy może mieć inny problem.
Wszystkie te osoby ktore testowaly na razie ten projekt nie dokonczonej strony flash to maja ten sam problem co ja pomimo tego ze mamy roznych dostawcow neta - 2 ma netie 8MB, a reszta TP 2MB i powiem ci ze jest male prawdopodobienstwo ze jest to wina lacza.
Teraz tak mysle czy nie jest to wina timeouta ustalonego na pakiecie - skoro strona flash laduje sie jako strumien jednego pakietu a czas trwania przewyzszy niekiedy 30 sek pobierania pakietu to mozliwe ze sesja ulegnie samozamknieciu w razie wystapienia nawet drobnej przerwy w komunikacji klient-->serwer po uplywie tego czasu 30 sek.
Moze to byc wlasnie tego wina - nie spowodowana niczyim bledem - lecz moze zbyt duzy plik swf.
Przyznam sie ze stronke ta we flashu dopiero budujemy jest to prototyp, przy okazji uczac sie bardziej zawansowanych rozwiazan dla tego typu stron.
Nie korzystamy przy tym z zadnych gotowych rozwiazan, elementow - wszystko robie robimy w trojke - wiec jak tylko dokonczymy calosc to zajmiemy sie problemem optymalizacji strony itp...
Jak bys mogl napisac mi co dokladnie sie dzieje jak wchodzisz na ta stronke - i z jakiej przegladarki itp...
Ale dobrze bylo by jak bys ty mogl wykonac test lacza z mojego konta u was do mnie bezposrednio - mozliwe ze po drodze jest zator gdzies w godzinach najwiekszego ruchu w sieci...
A jaka przepustowosc masz ustawiona na wyjsciu serwera? oczywiscie jest to automatycznie rozdzielone na ilosc kont, ilosc zalogowanych osob, ilosc sesji itp... ale tak mniej wiecej... ?
Jak co to moze przez gg? podaje moj nr. 9258442