Problem z moim kontem na ugu.pl

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Problem z moim kontem na ugu.pl

Postprzez porschelukas » Pt cze 25, 10 10:24

Witam,

Mam problem z moim kontem na ugu.pl tzn jest tak jakbym w ogóle go nie miał. Nie mogę zalogować się ani na ftp strona nie działa, na panel administracyjny też nie mogę się zalogować.

Czy usunięcie konta jest możliwe bez jakiejkolwiek informacji? Czy powodem mogło być nadmierne wysyłanie maili? Tzn robiłem skrypt php wysyłający maile i sprawdzając jego poprawność wysłałem może z 200 maili w ciągu godziny pod ten sam adres. Dopisywałem kolejną linijkę kodu, wrzucałem na serwer plik sprawdzałem czy działa i za każdym razem wysyłało maila.
porschelukas

Re: Problem z moim kontem na ugu.pl

Postprzez ugu » Pt lip 02, 10 18:24

Powodem mogło być "nadmierne" wysyłanie maili, czyli dla nas SPAM. Tego typu działania są dość częste i w takich przypadkach użytkownik traci konto, bez żadnego ostrzeżenia.
Nie tolerujemy SPAM-u!!
ugu
Site Admin

Postprzez porschelukas » N lip 04, 10 13:49

aha, a jakie są mniej więcej ograniczenia jeśli chodzi o wysyłanie maili żeby nie zostało to potraktowane jako rozsyłanie spamu. Bo dopiero się uczę kodowania w PHP i funkcja mail była dla mnie nie lada odkryciem i sobie wysyłałem na swoje alternatywne maile wiadomości ze stronki. A ja jestem taki, że np napiszę " Coś " , zobaczę jak to wygląda na stronie pomyślę tak hmmm a może " <b> Coś </b> " by było lepiej. Dopiszę ten fragment i znowu wrzucam na serwer. I przy każdym wczytywaniu wysyłało mi maila.
porschelukas

Postprzez ugu » Wt lip 06, 10 10:45

Jeśli eksperymentujesz z wysyłką maili to rób to ostrożnie, tylko tyle mogę powiedzieć.
ugu
Site Admin

Postprzez porschelukas » Wt lip 06, 10 16:02

A czy jest taka możliwość aby moje zablokowane konto zostało przywrócone? Tzn nie zależy mi na samej domenie, tylko moim loginie. W każdym serwisie mam login "porschelukas" i zależy mi aby tak zostało, fan marki (Porsche i imię Łukasz) ;)
porschelukas

Postprzez ugu » Cz lip 08, 10 15:18

Nie ma konta o tym loginie więc możesz takie założyć.
ugu
Site Admin

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności