Strona?

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Strona?

Postprzez feniks » N mar 29, 09 14:46

Witam.
Chciałbym się dowiedzieć o powód "szanownej" administracji, która zablokowała mój portal.
www.feniks.ugu.pl
Pisze tu, bo jak wiadomo maile olewacie.
feniks

Postprzez Hapinho » N mar 29, 09 16:27

cos mi sie wydaje ze juzcos takiego bylo dla tej strony dawniej ...

Ja nie wiem, ale obczaj regulamin, moze zlamales jakis pkt.regulaminu
Hapinho

Postprzez feniks » Pn mar 30, 09 13:35

Jak mogło być coś dawniej i jak mogłem złamać regulamin, skoro portal stał ponad 2 lata na tym serwie i dziennie notowałem 500~1000 wejść.
Ale widać admini wolą nabić reklamy na stronach, a potem ją zamknąć.
Cóż widać teraz ile ten host i ci admini są warci.
feniks

Postprzez wargo » Pn mar 30, 09 15:06

O czym była strona?
wargo

Postprzez feniks » Pn mar 30, 09 17:50

To był portal. Można było znaleźć tam wszelkie przydatne informacje, linki do stron, atry cze newsy, itp.
feniks

Postprzez ugu » Wt mar 31, 09 18:39

feniks, "szanowny" użytkowniku, proponuję zapoznać się z regulaminem użytkowania konta, opóźnianie przekierowania nie na wiele się zdaje.
ugu
Site Admin

Postprzez feniks » Wt mar 31, 09 20:33

A może lepiej by było gdybyście napisali dokładnie co jest przyczyną. A nie odsyłacie do regulaminu, tak to każdy potrafi.
W każdym razie nie ma opóźnienia przekierowania.
feniks

Postprzez ugu » Wt mar 31, 09 21:39

Cytuję: "10. Zabrania się umieszczania stron przekierowujących na inne witryny nie związane z ugu.pl."
ugu
Site Admin

Postprzez feniks » Wt mar 31, 09 22:06

A czy to jest strona przekierowująca?
Czy posiadająca tylko link?
Czyżby strony w ogóle nie mogły posiadać takowych linków? Nawet jeśli umieszczam art z innej strony?
Przecież to jawnie widać, że jeśli ktoś daje linka do innej strony, a wam nie przynosi już dochodów w postaci reklam to blokujecie taką stronę.
Śmieszy mnie ta polityka, gdyby wszędzie tacy dyktatorzy byli to już czuję co by się działo z siecią.
feniks

Postprzez ugu » Śr kwi 01, 09 00:18

Mnie za to śmieszy twoje zachowanie, większy opis poniżej :)

Jeśli dajesz linka do innej strony (50% działających u nas stron ma takie linki) to nie powoduje złamania regulaminu, to jest normalne zachowanie. Sporo osób chce się pochwalić znalezionymi stronami, artykułami, filmami z youtube, posiada bazę zdjęć lub plików na innych serwerach. Oczywiście jeśli strona nie jest ciekawa i oglądający po kliknięciu w zewnętrzny link nie ma zamiaru wracać, to nic na to nie poradzimy i tak pewnie by nie wrócił.

Druga kwestia to zamykanie strony na naszym, serwerze. Jeśli kończysz działalność i nie prowadzisz już serwisu to naturalnym jest że twoje konto po jakimś czasie zostanie usunięte. Mogą być inni zainteresowani twoją domeną i nie mamy zamiaru jej blokować, serwis służy do prowadzenia stron a nie jako baza adresowa z przekierowaniami na inne serwisy. W jaki sposób przeprowadzasz operację przejścia na inny serwer to już twoja sprawa, jednak goła strona z informacją o przeniesieniu serwisu jest równoznaczna z blokadą konta w ciągu 2-3 dni od wykrycia. Opóźnienie jest ukłonem z naszej strony na zapominalskich adminów. Jak wiesz o przenosinach to rób to wcześniej, tak żeby nie było takich sytuacji.

Aby była jasność co do tego punktu regulaminu: Strony przekierowujące są to strony automatycznie zmuszające przeglądarkę do przejścia poza nasz serwis, a także strony zawierające tylko i wyłącznie informację o zamknięciu serwisu i przeniesieniu go pod nowy adres.

Tak dla czytających i nie mających pojęcia o co dokładnie chodzi feniks-owi:
1. user narzeka że mu strona wolno działa - ok nasz problem, przyznaliśmy się i poprawiliśmy
2. user decyduje się na przeniesienie strony na inny serwer - no cóż, jego prawo
3. user wstawia informacje o zmianie serwera - też jego prawo, oznaczony i czeka na blokadę, ale ...
4. user wstawia redirecta automatycznie przekierowującego na stronę zewnętrzną - takich zachowań nie tolerujemy, blokada natychmiastowa

Zazwyczaj w tym momencie kończy się przygoda z naszym kontem i większość sobie daruje, ale nie w tym przypadku :)

5. user kasuje konto i zakłada ponownie taką samą stronę ale już bez automatycznego przekierowania
6. zgłasza na forum jacy to jesteśmy źli i jak źle go traktujemy, jak to my bez powodu zablokowaliśmy jego stronę

No cóż, pozostawię to bez komentarza.
ugu
Site Admin

Postprzez feniks » Śr kwi 01, 09 11:28

Ok, wszystko się zgadza ale czy nie może np: pozostać taka strona chociażby miecha? Ja akurat nie zapominam o kasowaniu kont, więc zawsze kasuje wszelkie pozostawione konta, a myślę, że info o przeniesieniu dla tylu osób ile wchodziło przydałoby się. Bo to co teraz widnieje pewnie zaskoczy nie jedną osobę.

Ps: Gdyby od razu było by wyjaśnienie takie jak powyżej, nie byłoby takich sytuacji.
feniks

Postprzez Hapinho » Śr kwi 01, 09 22:49

feniks, czlowieku ja nic nie mowie, lecz po to zostal stworzony regulamin, aby go przestrzegac :D Nie wiem, o co ci jeszcze chodzi ... twoja wina, nie lezaca po stronie hostingu ;)
Hapinho

Postprzez yahhoo » Cz kwi 02, 09 11:00

JA mam pytanie do administracji odnośnie przekierowań czy jeśli wykupię domenę .pl na innym hostingu bo u was jeszcze chyba nie można ;) i zaparkuję ją u was a z obecnie istniejącej strony zrobię przekierowanie na stronę pl to czy także muszę się liczyć z likwidacją konta????
To takie pytanie na przyszłość :D
yahhoo

Postprzez feniks » Cz kwi 02, 09 11:18

Ba. Na bank, to właśnie mnie spotkało. Je*** UGU
feniks

Postprzez ugu » Cz kwi 02, 09 12:55

feniks napisał(a):Ba. Na bank, to właśnie mnie spotkało. Je*** UGU

Zastanów się o czym piszesz, wykupiłeś domenę i uruchomiłeś ją NIE u nas. Przekierowanie które zrobiłeś kieruje POZA nasz serwis. Mam dosyć tego typu rozmowy, wiem że nie jesteś zadowolony z aktualnej sytuacji ale tak jak napisał Hapinho sam sobie jesteś winny.

[ Dodano: Czw Kwi 02, 09 13:06 ]
yahhoo napisał(a):JA mam pytanie do administracji odnośnie przekierowań czy jeśli wykupię domenę .pl na innym hostingu bo u was jeszcze chyba nie można ;) i zaparkuję ją u was a z obecnie istniejącej strony zrobię przekierowanie na stronę pl to czy także muszę się liczyć z likwidacją konta????
To takie pytanie na przyszłość :D

Opisana sytuacja jest jak najbardziej zgodna z regulaminem. Możesz kupić domenę gdzie chcesz i zaparkować ją u nas. Następnie możesz zrobić przekierowanie na aktualnej stronie działającej w domenie .ugu.pl, na nową stronę. Podkreślę tylko że nowa strona w wykupionej domenie, musi być uruchomiona na naszych serwerach.

Podam przykład aby nie było wątpliwości:
1. User ma u nas domenę domena.ugu.pl
2. User wykupuje domenę domena.pl na innym hostingu
3. Parkuje domenę domena.pl u nas i zakłada dla niej konto www w panelu
4. Po tych operacjach ma w panelu dwa konta www: domena.ugu.pl i domena.pl
5. User na koncie www domena.ugu.pl robi przekierowanie na drugie konto www domena.pl
Wszystko jest zgodne z regulaminem
ugu
Site Admin

Następna strona

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności