[Joomla] strona nie wysyła poczty przy pomocy formularza

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

[Joomla] strona nie wysyła poczty przy pomocy formularza

Postprzez PabloPol » Śr sty 21, 09 09:42

Zainstalowałem joomlę na serwerze ugu.pl i zauważyłem, że przy pomocy istniejącego w joomli formularza nie wysyłają się emaile. Podobnie jak rejestruje się użytkownik powinien dostać email ze strony, a nie dostaje.

Wysyłając wiadomość z formularza joomli pojawia się komunikat "Upewnij się, że twoje danie są pełne i dokładne" :-/ za którymś z kolei upewnieniem się stwierdzam, że coś nie działa.

Czy ktoś miał podobny problem?
Jak go rozwiązać?
PabloPol

Postprzez Hapinho » Śr sty 21, 09 11:30

jaki mail kontaktowy do siebie podajesz ??
Hapinho

Postprzez PabloPol » Śr sty 21, 09 12:13

Podawałem rózne @o2.pl, @wp.pl, @simplusnet.pl i inne komercyjne. Na wszystkich ten sam efekt.
PabloPol

Postprzez Hapinho » Śr sty 21, 09 12:25

no to musisz podac swoj e-mail utworzony w panelu ugu.pl jako odbiorczy
Hapinho

Postprzez yahhoo » Śr kwi 15, 09 14:07

ja w konfiguracji podaję mail założony na ugu.pl, próbuję wysyłać przez sendmail i przez SMTP z serwerem wymagającym autoryzacji jak i bez i w chwili gdy wpisuję w formularz mail na który ma przyjść ewentualna odpowiedź, wyskakuje mi "upewnij się że twoje dane są poprawne" gdy jako mail zwrotny podaję inny utworzony na ugu to na niego przychodzi mi zwrotny mail z informacją że wysłana wiadomość nie doszła do admina strony. Chyba cosik jest poblokowane na serwerze i pewnie tu jest problem, jeśli się mylę poprosiłbym o przykładową konfigurację tejże poczty!!!
yahhoo

Postprzez ugu » Śr kwi 15, 09 21:47

Wg logów wysyłasz prawidłowo maile (przed testami i po testach), dzisiaj wyszło sporo na onet.eu. Jeśli coś ci nie działa to podaj konkretnie co ustawiłeś, te informacje nic mi nie mówią. Podaj też dokładną treść komunikatu NDR.
ugu
Site Admin

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności