Weryfikacja witryny w google

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Postprzez yahhoo » Śr sty 07, 09 15:33

Jeszcze jakby dało się naprawić możliwość weryfikacji właściciela strony przez plik html w narzędziach webmastera w google było by bardzo dobrze bo absolutnie nie mogę zweryfikować przez plik weryfikacyjny przez to nie mam statystyk mapy strony w google!!!!!!
Nie bardzo wiem gdzie dodać weryfikację przez metatag przy forum php by przemo!
A przez plik do tej pory działało!!!!!!!!!!!!!
weryfikacja zwraca komunikat
Kod: Zaznacz cały
Wykryliśmy, że Twój plik weryfikacji zwraca w nagłówku stan 404 (Nie znaleziono).

ps. poprawa w szybkości jest znaczna czyli jednak można ;)
yahhoo

Postprzez wargo » Pt sty 09, 09 20:28

Daj adres do pliku weryfikacyjnego.
wargo

Postprzez yahhoo » Wt sty 13, 09 14:10

www.pracownicywojska.ugu.pl/google996c190d5bd30785.html
generalnie z tego co zrozumiałem plik ma być pusty ma tylko posiadać taką nazwę jako generuje google.

[ Dodano: Wto Sty 20, 09 08:19 ]
Przepraszam za dublowanie ale nie mogę zweryfikować dalej swojej strony w google. Bardzo proszę o pomoc!!
yahhoo

Postprzez ireeus » Wt lut 10, 09 01:09

Właśnie... Co z weryfikacją stron w google?? Mam ten sam problem i nic nie da się zrobić. Problem wygląda tak samo jak wżej.
ireeus

Postprzez yahhoo » Śr lut 18, 09 09:38

Oczywiście problem istnieje dalej :( nikt za bardzo tym się nie interesuję ale niestety takie są minusy korzystania z darmowych hostingów, nic na to nie poradzimy
yahhoo

Postprzez wargo » Śr lut 18, 09 12:07

wargo

Postprzez DarkSilver » Śr lut 18, 09 21:59

yahhoo, Zweryfikuj przy pomocy meta tagu i powinno śmigać. Jeśli nie będzie działać to znaczy ze błąd leży po stronie serwera.
DarkSilver

Postprzez yahhoo » Pn lut 23, 09 11:13

@^woytecr z mojej strony wszystko jest oki!! plik jest przygotowany wporzo ;)
myslę że jest to ograniczenia serwera ugu
co do weryfikacji w meta tagu, powiedz mi gdzie mam wkleić ten tag jeśli mam forum na przemie czyli większość plików w php, niestety jeszcze orłem nie jestem w tych sprawach ale staram się. Także proszę o podpowiedź?
yahhoo

Postprzez DarkSilver » Wt lut 24, 09 12:23

yahhoo, nie wiem jak tam jest w Przemie ale zrób tak:

1. Zrob kopie zapasowa pliku index.php ktory masz na forum
2. stwórz nowy index.php np w notatniku i zapisz go jako .php zamiast .txt i wpisz w nim:

<html>
<head>
<meta name="verify-v1" content="233133223131313LORo0yQ=" />
</head>
<body>

</body></html>

To co jest na czerwono to ma byc ten meta tag który masz wkleić, wiec wklej w to miejsce swój kod weryfikacyjny (Meta tag)

3. Teraz podmieniasz ten nowy index na tez co jest na stronie
4. Odpalasz swoja stronę i juz powinna byc zweryfikowana
5. Teraz przywracasz oryginalny index.php i juz wszystko śmiga.

Mam nadzieje ze zrozumiałeś. :wink:
DarkSilver

Postprzez yahhoo » N mar 15, 09 21:53

Rozumiem, rozumiem :D ale i tak wielkie g z tego wyszło nie weryfikuje z powodu przekroczenia czasu serwera :( tak pisze w google. cholera wszędzie mi weryfikuje tylko na ugu dupa!!!!!
yahhoo

Postprzez ugu » N mar 15, 09 23:19

Proponuje sprawdzić plik .htaccess, masz tam sporo regułek i któraś może powodować problemy. Najlepiej wyłącz na czas testu rewrite i będzie wiadomo czy od tego.
Przed chwilą sprawdziłem czy mogę dodać weryfikację wg pliku i działa bez najmniejszego problemu.
ugu
Site Admin

Postprzez yahhoo » Pn mar 16, 09 18:12

:( na czas weryfikacji w ogóle usunąłem .htaccess :( i dalej weryfikacja nie została dokonana, próbowałem kilka razy pisze że nie zwraca "Wykryliśmy, że Twój plik weryfikacji zwraca w nagłówku stan 404 (Nie znaleziono)." plik jest na ftp i po kliknięciu w link "Plik został przesłany na serwer witryny xxxxxx i mogę wyświetlić adres xxxxx" i plik robots też usunąłem :) i dalej lipa. chyba powinno od razu zaskoczyć jakby któryś z tych plików powodował kłopoty????

[ Dodano: Sro Mar 25, 09 09:41 ]
Huraaa udało mi sie zweryfikować stronę w google :D :D i nic nie zmieniałem po prostu dziś kliknąłem weryfikuj przy pomocy pliku weryfikacyjnego i poszło a do tej pory nie chciało :> chyba Pan UGU coś zadziałał bo ja nic nie zmieniałem
yahhoo

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności