Proponuję zmianę z profesjonalny hosting na dziecinada

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Proponuję zmianę z profesjonalny hosting na dziecinada

Postprzez deeptrip » So gru 03, 11 19:46

Siedzę sobie wczoraj i zmieniam moją stronę, robię testy bo na Apache w domu jest ok a tu divy wjeżdżają na reklamę, zalogowany na ftp i nagle o 23:08 jakiś niewiem jak go nazwać blokuje mi stronę za niezgodność z regulaminem :shock:
piszę od razu w formularzu kontaktowym zapytanie o co chodzi i do tej pory żadnej odpowiedzi, strona i ftp zablokowane ani skopiować, ani zmienić ani skasować O KANT DUPY POTŁUC TAKIE COŚ... dajcie chociaż dostęp do ftp żebym sobie zgrał dane z całego roku i przeszedł na jakiś inny serwer albo chociaż napiszcie o co chodzi i w jakim punkcie ten regulamin złamałem :?
deeptrip

Re: Proponuję zmianę z profesjonalny hosting na dziecinada

Postprzez wargo » So gru 03, 11 20:15

O czym miałeś stronę?
wargo

Postprzez deeptrip » So gru 03, 11 21:09

strona wyświetlała stany i wykresy temperatur w moim domu oraz zrzuty obrazu z kamery przemysłowej aktualizowane przez ftp co pare minut... w regulaminie nie wyczytałem że to zabronione, podejrzewam że chodzi o div przysłaniający reklame bo dałem position absolute.
strona: t1.ugu.pl
deeptrip

Postprzez percoz » Pn gru 05, 11 12:13

Zakrywanie reklam, jest ewidentnym łamaniem pkt 16 regulaminu hostingu UGU.PL, więc blokada została nałożona całkowicie zasadnie. Jeżeli rzeczywiście blokada reklam nie została zastosowana celowo, możliwe iż strona zostanie odblokowana na 24h w celu poprawienia kodu.

Co zaś się tyczy braku odpowiedzi, musisz wziąć pod uwagę fakt iż administratorzy to też ludzie i niekoniecznie muszą odpowiadać na zgłoszenia w chwili jego wprowadzenia do systemu. (Btw. odpowiedź została już wysłana)
percoz

Postprzez deeptrip » Pn gru 05, 11 13:04

Rozumiem że admini to też ludzie ale skoro mają czas w piątek o 23:08 przeglądać wszystkie moje strony strony i blokować (zamiast iść na piwo ;) )to dziwię się że potrzebują trzech dni na odpowiedź.. ale to Wasza sprawa.
I tak szczerze to ta reklama pod IE była widoczna prawie cała a pod FF i CHrome prześwitywała przez diva.
Można chyba dać jakieś ostrzeżenie albo podać konkretny powód a nie przesyłam pliki na FTP część poszła i nagle wyskakuje 530 i zablokowane wszystko na trzy dni albo i dłużej...
deeptrip

Postprzez ugu » Wt gru 06, 11 01:13

Zamykam temat, dodam tylko że pliki na twoim koncie miały kilka dni w momencie zakładania blokady. Stronę masz odblokowaną, proponuję jednak nie utrzymywać konta z zablokowanymi reklamami. Blokada reklam musi zniknąć max w ciągu 24h.
ugu
Site Admin

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności