Instalacja phpBB3

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Instalacja phpBB3

Postprzez bajda » N gru 04, 11 12:46

Podczas instalacji wyskakuje takie coś

Kod: Zaznacz cały
Wystąpił krytyczny, niemożliwy do cofnięcia błąd bazy danych. Problem może być spowodowany brakiem uprawnień użytkownika bazy danych do wykonania poleceń CREATE TABLE lub INSERT itp. Więcej informacji możesz zobaczyć poniżej. Skontaktuj się z dostawcą usługi hostingowej lub poszukaj pomocy na forach oferujących wsparcie dla phpBB.

install_install.php [ 1193 ]

SQL : CREATE TABLE phpbb_.attachments ( attach_id mediumint(8) UNSIGNED NOT NULL auto_increment, post_msg_id mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, topic_id mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, in_message tinyint(1) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, poster_id mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, is_orphan tinyint(1) UNSIGNED DEFAULT '1' NOT NULL, physical_filename varchar(255) DEFAULT '' NOT NULL, real_filename varchar(255) DEFAULT '' NOT NULL, download_count mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, attach_comment text NOT NULL, extension varchar(100) DEFAULT '' NOT NULL, mimetype varchar(100) DEFAULT '' NOT NULL, filesize int(20) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, filetime int(11) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, thumbnail tinyint(1) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, PRIMARY KEY (attach_id), KEY filetime (filetime), KEY post_msg_id (post_msg_id), KEY topic_id (topic_id), KEY poster_id (poster_id), KEY is_orphan (is_orphan) ) CHARACTER SET `utf8` COLLATE `utf8_bin`

CREATE command denied to user 'db568679'@'10.55.6.4' for table 'attachments'

pomocy jestem początkujący i nie wiem co zrobić ;/
bajda

Re: Instalacja phpBB3

Postprzez bajda » N gru 04, 11 16:27

pomimo tego błedu jak wchodzę na stronę www.pedk.ugu.pl pojawia sie dodatkowo

Kod: Zaznacz cały
Informacja

Usuń, przenieś lub zmień nazwę katalogu instalacyjnego, zanim zaczniesz korzystać z forum. Jeśli tego nie zrobisz, będzie działał tylko panel administratora.
bajda

Postprzez wargo » N gru 04, 11 17:46

Nie używaj kropek w prefiksie tabel
wargo

Postprzez bajda » N gru 04, 11 17:57

Przy instalaccji jest już wpisany prefix i nie ma tam kropki :/

Możesz mi wytłumaczyć pokolei bo świerzy jestm i nic nie czaje ;/
bajda

Postprzez wargo » Pn gru 05, 11 19:17

Spróbuj jeszcze raz, pokaż screena z miejsca na wpisanie prefiksu.
wargo

Postprzez bajda » Pn gru 05, 11 21:26

tam gdzie prefix to wyskakuje że taki już jest

Obrazek

Obrazek

to dodaje c

Obrazek

potem nic nie zmieniam

Obrazek

wcześniej wyskakiwał błąd a teraz dochodzi do tego momentu wczytuje się kilka minut i jakiś błąd wyskakuje z przeglądarki

Obrazek

Czytałem cos że to wina jakiegoś wpisu w phpmyadmin i że trzeba to wszystko wykasować ale nie mogę znaleźć gdzie to się robi...
Nawet nie wiem czy to co piszą w necie to tak trzeba... jak się ktoś zna/ miał taki problem i rozwiązał to byłbym wdzięczny gdyby mnie uświadomił co i jak :D

i jeszcze jak wpisze adres forum to wyskakuje

Obrazek
bajda

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności