ftp

Problemy związane ze stronami PHP

Postprzez Neo » N cze 10, 07 13:54

Wracamy do tematu o FTP.
Neo

Postprzez Respect » Śr cze 27, 07 02:31

Od wczoraj zauważyłem problem z wejściem z poziomu Panelu ugu do FTP. Nie zgadza się niby hasło dostępu. Po zmianie hasła nadal nie mogę się dostać. Wcześniej nie sprawiało to najmniejszego problemu.
Czy ktoś jeszcze ma podobny problem?
Respect

Postprzez HV » Śr cze 27, 07 06:47

Przed chwilą zalogowałem się bez problemów do FTP ugu.pl z poziomu przeglądarki.
HV

Postprzez parox » Śr cze 27, 07 11:17

ja nie mam problemow :roll:
parox

Postprzez ZIOM » Śr cze 27, 07 16:42

Respect napisał(a):Od wczoraj zauważyłem problem z wejściem z poziomu Panelu ugu do FTP. Nie zgadza się niby hasło dostępu. Po zmianie hasła nadal nie mogę się dostać. Wcześniej nie sprawiało to najmniejszego problemu.
Czy ktoś jeszcze ma podobny problem?

To samo mialem dzisiaj w nocy, kolega na mojego FTP'a tez nie mógł wejść z poziomu przeglądarki.... od kiedy zacząłem korzystać 23-3:30 problem sie powatrzał, raz się dało wejść raz nie. Ale WS-FTP załatwił sprawę i wszystko na nim śmigało.
ZIOM

Postprzez dworak1991 » Śr cze 27, 07 17:24

ja dzisiaj w godzinach 14-15 nie mogłem wejść na FTP :)
dworak1991

Postprzez ugu » Śr cze 27, 07 17:32

Problem z logowaniem z poziomu przeglądarki występuje zazwyczaj kiedy masz operatora udostępniającego łącza zza NAT. Może też się pojawiać w przypadku niektórych małych routerów przeznaczonych do domu. Wszystko zależy od ustawień routera/serwera.

Proponuję używać jakiegoś dedykowanego klienta do FTP. Dodatkowo zalecam łączyć się w trybie pasywnym, nie powinno być wtedy problemu z firewall lub NAT.
ugu
Site Admin

Postprzez dworak1991 » Śr cze 27, 07 17:38

u mnie na iPlusie jest zawsze ok i uzywam totalCOmander
ale dlaczego dzisiaj w godzinach 14-15 nie mogłem sie polaczyc z FTP i moja strona nie chodzila ??
dworak1991

Postprzez Lord Hagen PL » Cz cze 28, 07 09:28

Nie wiem czy ta rada była ale powiem nie chce mi się czytać poprzednich postów jeśli nie masz połączenie pasywne to zmień na nie lub odwrotnie
Lord Hagen PL

Postprzez dworak1991 » Cz cze 28, 07 09:36

mam pasywne :)
i zawsze jest ok tylko wczoraj w tych godzinach były problemy
ale wtedy chyba też ugu.pl nie działało nie pamietam :)
dworak1991

Postprzez konrad604 » Cz cze 28, 07 12:14

MI tez czesto zzrywa połaczenie i potem niemozna sie zalogowac przez jakies 15 min
konrad604

Postprzez Lord Hagen PL » Cz cze 28, 07 13:02

Dlatego właśnie idę na płatny server nie ma nic gorszego niż by się np server rozsypał i nie mam już niczego

Chyba że mi admini zapewnia że ten serw nigdy nie zostanie zkilwidowany a dlatego idę na płatny bo jak tam server zlikwidują to przynajmniej mam z czym do sądu iść o odszkodowanie i o utratę danych a jak tu to zrobią o o sama utratę danych nie opłaca się iść do sądu ;] a dlatego się nie opłaca bo znam sprawę innego darmowego hostingu kilku ludzi poszło do sądu za utarte danych (ważnych) i tak przegrało tylko że admin musiał jakoś te dane odzyskać ;]
Lord Hagen PL

Postprzez Respect » Cz cze 28, 07 13:29

Myślę, że Admin nie tworzy tego serwisu z myślą o "rozsypaniu serwera" przynajmniej ja nie widziałbym w tym najmniejszego sensu.
Poza tym ten serwer również jest płatny tak samo jak byś założył swój z tym że nie dla użytkowników lecz Admina.

Tak więc przenoszenie się na płatny serwer z myślą, że nigdy nie będzie awaryjny to również abstrakcja.

No może z tym masz rację, że bezpośrednio jako właściciel można domagać się rozprawy sądowej.
Chodź ja nie mogę również odpowiadać za Admina. ;)

FTP raz działa, raz nie :)
Respect

Postprzez Lord Hagen PL » Cz cze 28, 07 13:42

No tak ;] Czy mogę być bezpieczny o swoje konto ;d bo regulaminu nigdy nie łamie chyba że ktoś zmieni nie ostrzeżenie tak jak ostatnio i za to dostałem ostrzeżenie ;/ :( Czyli postawie swoje forum na tym servie a jak coś to mogę pomóc finansowo dla tego hostingu jak by nie było jestem z nim prawie od początku a teraz wrócę do tego ostrzeżenia które mam czy to ostrzeżenie kiedyś zostanie mi zdięte plis już chyba wystarczającą dostałem nauczkę teraz będę czytał dniami i nocami regulamin ;] Proszę o wypowiedz Respect
Lord Hagen PL

Postprzez ugu » Cz cze 28, 07 19:28

Opiszcie dokładniej problem z FTP, jakie komunikaty się pojawiają i konkretne godziny kiedy się łączyliście i na jakie konto. Jeśli coś się dzieje z FTP to postaram się to poprawić.

Jeśli chodzi o opłaty za konto to jednak nie chcę tego wprowadzać. Takie opłaty powodują konieczność wprowadzenia szczegółowych regulaminów, umów itp. Jak serwis zacznie się zwracać i zostanie jakaś dodatkowa kasa to bardzo prawdopodobne że zdecyduję się na zamówienie takich umów u prawnika. Jednak teraz nie ma na to szans.

[ Dodano: Czw Cze 28, 07 19:30 ]
Lord Hagen PL, Jeśli nie łamiesz regulaminu to nie musisz się martwić o konto. Nie zamierzam likwidować serwisu, wręcz przeciwnie, właśnie zamówiłem dodatkowy serwer.
ugu
Site Admin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do PHP

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności