Polskie nazwy miesięcy

Problemy związane ze stronami PHP

Polskie nazwy miesięcy

Postprzez Isentor » So sie 14, 10 13:43

Witam,

Mam taki problem. A mianowicie zamiast polskim nazw miesięcy wyświetlają mi się angielskie. Np. zamiast sierpnia - august itd. Tak się dzieje również na całym forum, profilu użytkownika, wtyczkach, wszędzie. Mój obecny CMS to extreme fusion v4.16 (najnowsza). Proszę o szybką odpowiedź co to ma znaczyć i jak to zlikwidować? :( :?: :?: :?:
Isentor

Re: Polskie nazwy miesięcy

Postprzez parox » Pn sie 16, 10 20:19

Nie jestem pewien czy to jest funkcja PHP czy coś z Extreme-Fusion. Jeśli extreme-fusion to możesz spróbować prze edytować pliki językowe i tam je udoskonalić. W przeciwnym wypadku jest to w kodzie, można by to naprawić edytując poszczególne pliki odpowiadające za jakąś stronę i zamieniać tamto date() na strftime() oraz dodawać gdzieś na początku setlocale() czego nie polecam nowicjuszom w PHP...
Kolejną możliwością na ów błąd jest Theme. Wejdź w pliki stylu do poszczególnych stron i tam posprawdzaj czy ew. nie znajduje się żadne rozwiązanie. Powiedzmy Ctrl + H i wpisujesz "August".

Tak więc najlepiej po prostu przyzwyczaj się do takich nazw miesięcy.

Dodatek:
1. Zły dział.
2. Lepiej było by oczekiwać pomocy na oficjalnym supporcie Extreme-fusion.
parox

Postprzez Isentor » N sie 22, 10 17:17

Pytałem już na polskim supporcie i powiedzieli mi, że to wina serwera strony. Admini z kolei skierowali mnie TUTAJ żebym zapytał. Co do tych plików to już szukałem w locale/polish/global.php i wszystkie nazwy miesięcy były w nim po polsku. A skórka raczej nie ma z tym nic wspólnego.
Isentor

Postprzez wargo » Pn sie 23, 10 10:04

Ja myślę jednak, że to wina ustawień php
wargo

Powrót do PHP

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności