brak dostępu do folderów

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

brak dostępu do folderów

Postprzez pacyfka99 » Śr gru 01, 10 08:30

Mam stronkę www.pacyfka99.ugu.pl i chciałem sobie zrobić kopie zapasową i nie mogę się dostać do 3ch folderów
nie otwierają się wyskakuje komunikat :wystąpił błąd podczas otwierania folderu na serwerze ftp upewnij się czy masz uprawnienia dostępu do tego folderu
szczegóły: the connection with the server was reset

myślę że ugu.pl sobie przywłaszczyło te moje foldery pytanie jakim prawem wkurza mnie to jak pisze do administratora to nic nie dopisują już napisałem z 5 razy i nic Oczywiście strona działa normalnie zdjęcia z folderów się wyświetlają
Jeśli ktoś miał podobnie i rozwiązał problem niech da znać
pacyfka99

Re: brak dostępu do folderów

Postprzez ugu » Śr gru 01, 10 11:57

Nie potrzebujemy twoich obrazków i nie blokujemy dostępu do katalogów na kontach.
Wszystkie operacje na plikach możesz wykonywać samodzielnie, konto posiada prawidłowe ustawienia dostępu.
Proponuję sprawdzić dokładnie konfigurację klienta ftp lub użyć naszego z głównej strony.
ugu
Site Admin

Postprzez pacyfka99 » Śr gru 01, 10 23:49

Nie potrafię nic tu zdziałać
Katalogi: 0
Pliki: 0 / 0 B
Linki symboliczne: 0
Nie rozpoznane wyjście FTP: 1

tyle dostałem po użyciu Web FTP a zdjęć jest sporo
pacyfka99

Postprzez pacyfka99 » Śr gru 01, 10 23:51

problem tyczy się tylko 3ch folderów images images2 i miniaturki
proszę o jakąś pomoc nie jest to moja wina bo inne katalogi mogę otwierać normalnie
pacyfka99

Postprzez ugu » So gru 04, 10 12:03

Sprawdź w jaki sposób twoja strona tworzy miniaturki, ustawiasz złe uprawnienia na plikach.
Poprawiłem na prawidłowe, jednak nie mogą one być powodem problemów które opisujesz.
Więcej nie jestem w stanie pomóc, jeśli jesteś w stanie wyświetlić te obrazki przez www to znaczy że wszystko działa prawidłowo.
ugu
Site Admin

Postprzez pacyfka99 » So gru 04, 10 15:12

images Katalog 20480 pacyfka99.ugu.pl (?) rwxrwxrwx
jak wejde w folder to
Katalogi: 0
Pliki: 0 / 0 B
Linki symboliczne: 0
Nie rozpoznane wyjście FTP: 1
jeśli wchodzę przez klienta ftp na stronie to dostaje komunikat the connection with the server was reset
ale mogę dalej wrzucać pliki php jak i inne i one się wrzucają na ten serwer i je widać do puki nie odświeżę
bo jak odświeżę to dostaje znowu komunikat the connection with the server was reset i nie widać żadnych plików
wiec to nie jest kwestia ustawienia dostępu do zdjęć
czyli taki dysk wrzuć ale już nie wyciągniesz dajcie znać czy będziecie coś z tym robić bo jeśli nie mogę wyciągnąć tych zdjęć to muszę przestać je tam wkładać i pościągać pojedynczo przez stronę www i się pożegnać z tym serwisem bo to jakaś żenada
pacyfka99

Postprzez ugu » Wt gru 07, 10 11:07

Nie mamy jak pomóc w problemie który występuje tylko na twoim komputerze, to nie jest problem po stronie serwera.
Sprawdź ustawienia firewall, połącz się w dwóch trybach pasive/active, zmień klienta FTP, połącz się z innego komputera.
ugu
Site Admin

Postprzez pacyfka99 » Śr gru 29, 10 19:19

Poprosił bym o zwiększenie pojemności na pliki bo chyba to jest problem
bo chciałem zrobić drugi folder i wgrać do niego zdjęcia ale się nie da bo wyskakuje błąd
wiec pewnie spowodowane jest to wykorzystaniem pojemności
A czytałem że wystarczy poprosić o zwiększenie pojemności dlatego proszę o zwiększenie :)
bo nie jestem w stanie dalej rozwijać swojej strony
pacyfka99

Postprzez wargo » So sty 01, 11 12:08

Ile twoje zdjęcia mają MB?
wargo

Postprzez pacyfka99 » N sty 30, 11 18:36

Osiągnąłem 2 page rank a przez was nie mogę dalej edytować folderów ze zdjęciami nie możecie ich zgrać jakoś usunąć i wgrać jeszcze raz? sam bym to zrobił ale nic nie działa nie mogę ich ani skopiować ani nic nie mogę też wrzucić do nowo utworzonego folderu zdjęć czyli to chyba już nie moja wina że nie mogę do nowo utworzonego folderu wrzucić zdjęć?
chciałem podmienić stare foldery na nowe ale się nie da zrobiłem już stronę alternatywna na innym serwerze ale tą chce nadal mieć tylko chce ją móc uaktualniać wiec zróbcie coś
pacyfka99

Postprzez pacyfka99 » Pn sty 31, 11 00:17

No to pojechaliście z koksem teraz nawet się zalogować na ftpa nie da pozdro
pacyfka99

Postprzez ugu » So lut 05, 11 23:36

Czytaj forum to będziesz wiedział że były prowadzone prace.
ugu
Site Admin

Postprzez ugu » N lut 06, 11 00:13

Jeśli chcesz więcej miejsca to napisz przez formularz na głównej stronie, jednak w twoim przypadku nie przekraczasz dozwolonego limitu więc ponownie proponuję sprawdzić ustawienia klienta FTP.
ugu
Site Admin

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności