Validator w3 i błąd dotyczący styli

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Validator w3 i błąd dotyczący styli

Postprzez dpkradom » Cz maja 05, 11 18:50

Witam :) Od paru dni jestem użytkownikiem ugu.pl (miałem kiedyś konto, ale to było dawno). Bardzo się cieszę, że odświeżyłem sobie dane o hostingach i z zaciekawienie patrzę na wielką zmianę w ugu.pl ;) Oczywiście wszystko wygląda ok i funkcjonalność ugu.pl jest świetna. Jednak napotkałem na pewien problem. Ponieważ tworzę strony zwracam uwagę, aby strona zaprojektowana była według standardów w3c. Z tego co zauważyłem kod <style type="text/css"> (dotyczący reklamy) jest doklejany po <body> ... Jest to niezgodne z w3c ... I teraz pytanie. Czy moglibyście ten kod doklejać w sekcji <head>, ponieważ tam powinien być doklejany.

Pozdrawiam serdecznie ;)

Jeżeli ma coś pomóc link do strony, to zapraszam www.swigon.radom.pl - domenę przeniosłem do ugu.pl
(strona będzie inna, ale dla testów wstawiłem jakąś, którą ostatnio pisałem)
dpkradom

Re: Validator w3 i błąd dotyczący styli

Postprzez ugu » N maja 08, 11 11:17

Dzięki za zwrócenie uwagi. Niestety nie jestem w stanie tego zmienić od ręki, jednak postaramy się to poprawić w najbliższym czasie.
ugu
Site Admin

Postprzez dpkradom » Wt maja 17, 11 20:41

Czy coś w mojej sprawie wiadomo ? Validator wciąż krzyczy :P :arrow: 1 błąd (nie w tym miejscu kod określający styl reklamy ugu.pl)
dpkradom

Postprzez dpkradom » Śr maja 18, 11 21:23

Dodatkowo dzisiaj poprawiałem xhtmla i css na swojej stronie, ponieważ gryzie się z reklamą. Wyskakiwało sporo tych przycisków obok reklamy: "hosted by" i "!" ... Poleciłbym aby w stylach dotyczących reklam dopisać jakąś klasę dla elementów #ugu i znacznika a, czyli

zamiast:

Kod: Zaznacz cały
#elementugu a { ... }

dodać:

Kod: Zaznacz cały
#elementugu a.ugu { ... }

Pozdrawiam
dpkradom

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności