Nieudane zapytanie,Query failed

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Nieudane zapytanie,Query failed

Postprzez Apines » Pn lut 13, 12 20:04

Witam mam problem ze swoją stroną na której mam wgramy webspell.Mianowicie gdy pierwszy raz zakładałem stronę wszystko fajnie dzialalo i zakończyłem pomyślnie instalacje webspella,jednak szablon,który miałem wgrany na swojej stronie znudził mi się i chciałem zmienić na inny----I Tu zaczęły się moje problemy.Gdy zainstalowałem nowy szablon nałożył się on na ten stary ponieważ nie usunąłem tego obecnego i nie wiedziałem jak to naprawić wiec postanowiłem usunąć wszystko z FTP i wgrać na nowo webspella,jednak gdy instalacje webspella zakończyłem pomyślnie i chce wejść na stronę wykasuje mi ten o to błąd : Query failed a w polskiej wersji webspella Nieudane zapytanie.Dlaczego ? Co jest tego przyczyną,jak to naprawić ? Proszę o pomoc.

Adres mojej strony : http://street-gaming.ugu.pl/

Wiem że były już takie tematy ale w żadnej z nich nie było konkretnej odpowiedzi.
Apines

Re: Nieudane zapytanie,Query failed

Postprzez bajda » Pn lut 13, 12 20:07

Nie jestem znawcą ale wydaje mi się ze silniki instaluje się na MySQL a nie na FTP

Moim zdaniem powinieneś usunąć wszystko z bazy MySQL

Ale może zaczekaj aż wypowie się ktoś kto zna się lepiej xd
bajda

Postprzez parox » Wt lut 14, 12 02:09

Zadziwiające. Webspell nie posiada funkcji zarządzania skórkami?

Jeśli rzeczywiście, chciałeś instalować na nowo, webspell jesteś przygotowany na ew. usunięcie danych? (Posty, komentarze, artykuły itp.) Jeśli tak, jak już kolega wyżej wspomniał, wyczyść całkowicie bazę danych oraz plik konfiguracyjny webspell'a (możesz wgrać na nowo piki) po czym przejdź do ponownej instalacji systemu.

Jeśli jednak w bazie danych posiadasz już jakieś dane których nie chciał byś stracić, sugeruję Ci zrobić kopię zapasową bazy bądź też tabel które przetrzymują potrzebne dane, a następnie wykonać już w/w taktykę, po czym jedynie zaimportować/insertować dane których zrobiłeś back up.

Mam nadzieję iż poradzisz sobie z problemem :)

Pozdrawiam.
parox

Postprzez Apines » Wt lut 14, 12 17:47

Kod: Zaznacz cały
Moim zdaniem powinieneś usunąć wszystko z bazy MySQL

Bajda jeżeli wiesz jak to zrobić i miało by to pomoc to napisz.

Zadziwiające. Webspell nie posiada funkcji zarządzania skórkami?

Jak webspell zostanie wgrany jest jeden podstawowy styl [chyba nigdy nie zwróciłem uwagi na to,bo od razu instalowałem z internetu]

Już nie chodzi tutaj o stracenie danych jakie miałem na stronie [polowe mam u siebie na kompie,a polowe straciłem]
wyczyść całkowicie bazę danych

No właśnie jak mogę wyczyścić bazę danych ?

oraz plik konfiguracyjny webspell'a (możesz wgrać na nowo piki) po czym przejdź do ponownej instalacji systemu.

Robiłem to chyba z 5 razy i nie pomogło.
Apines

Postprzez bajda » Wt lut 14, 12 22:36

Obrazek
bajda

Postprzez Apines » Śr lut 15, 12 16:51

Wszystko piękne ładnie ale nie mogę się zalogować do tego phpMyAdmin żaden z 3 serwerów nie działa,próbowałem na dwóch przeglądarkach i tez nie działa.Mam tam wpisać hasło takie jakie mam na www czy na forum ? Te i te nie działa ale wole wiedzieć.Taki błąd wyskakuje:

#1045 Nie udało się zalogować na serwer MySQL

Mam jeszcze pytanko jak by mi się udało ta bazę usunąć to mam po usunięciu założyć nowa i zobaczyć czy stronka działa,ta ?
Apines

Postprzez bajda » Śr lut 15, 12 20:54

1. Sprawdź czy dobrze wpisujesz użytkownika bazy danych
2. Upewnij się że hasło użyte jest dobre(albo zmień w panelu użytkownika)
3. Upewnij się czy wybierasz dobry serwer bazy MySQL przy logowaniu
bajda

Postprzez percoz » Cz lut 16, 12 00:02

Przy logowaniu do phpMyAdmina musisz podać hasło do bazy do której chcesz się połączyć (podawałeś to hasło podczas tworzenia bazy, ewentualnie możesz je zmienić w panelu klienta)

W przypadku wyczyszczenia bazy z poziomu phpMyAdmina, nie musisz zakładać nowej bazy ponieważ ta której używałeś do tej pory ciągle będzie działać. Po prostu zostaną z niej wykasowane wszystkie wpisy.

Jeżeli w tej bazie nie masz zainstalowanego żadnego innego oprogramowania i godzisz się na całkowitą utratę danych z bazy, to zawsze możesz usunąć baze z poziomu Panelu Klienta a następnie założyć nową.
percoz

Postprzez Apines » Cz lut 16, 12 12:34

Dobra dzięki zalogowałem się i usunąłem to.Ale strona nadal nie działa,jak to usunąłem to mam przejść do ponownej instalacji webspella ?
Apines

Postprzez percoz » Cz lut 16, 12 13:24

tak, po usunięciu zawartości bazy (lub utworzeniu nowej) musisz ponownie zainstalować skrypt.
percoz

Postprzez Apines » Cz lut 16, 12 17:00

Dobra mam dość chyba zmienię hosting.Zrobiłem tak jak pisaliście i nie działa jak usunąłem to w phpmyadmin to na nowo zainstalowałem webspella i ten sam błąd.
Apines

Postprzez bajda » Cz lut 16, 12 17:50

Może coś źle zrobiłeś podczas instalacji...

Hosting nie ma tu nic do rzeczy :P
bajda

Postprzez percoz » Pt lut 17, 12 10:49

Ten błąd dostajesz przy próbie wejścia na świeżo zainstalowaną stronę webspella, bez żadnych modyfikacji? Jeżeli tak, może to oznaczać, że baza nie została przez Ciebie wyczyszczona prawidłowo, lub popełniłeś jakiś błąd podczas instalacji.

Możesz całkiem skasować swoją bazę danych i zrobić nową, po czym zainstalować skrypt przy użyciu nowej bazy.
percoz

Postprzez Apines » Pt lut 17, 12 17:15

Usunąłem serwer www,bazę mysql i zrobiłem nowe i zainstalowałem webspella,wchodząc na stronę błąd jest ten sam co był.
Nie wiem czy to może być coś wspólnego z moim błędem,ale zauważyłem że jak wpisze adres strony bez www. To wyskakuje błąd "Strona nie Istnieje",a jak wpisz z www. to wyskakuje błąd Query failed!
Apines

Postprzez montecjusz » Pt lut 17, 12 18:00

Jesteś pewien że dobrze skonfigurowales baze mysql dla twojej strony? i sprawdź (nie znam sie na webspell ale na joomli tylko :) ) czy instalacja nie wymaga od ciebie wylaczenia trybu bezpiecznego (w joomli ten tryb powoduje blokade mozliwosci zapisania danych dla konfiguracji mysql) bo możliwe, że przez to strona bazy nie widzi :)
montecjusz

Następna strona

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności