reklamy

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Postprzez marcinse » Pn kwi 30, 07 11:10

Ok. Ok. :) Chciałem tylko wyrazić swoje zdanie. Cieszy mnie to, że będzie taka możliwość i czekam cierpliwie na jej udostępnienie.
Wiadomo już czy będzie to opłata w formie sms'a?
marcinse

Postprzez Respect » Pn kwi 30, 07 11:18

marcinse napisał(a):Wiadomo już czy będzie to opłata w formie sms'a?

Będzie ale jak pisał Admin cierpliwości.
Respect

Postprzez RaFFi » Pn kwi 30, 07 11:20

Poza tym proponuje żeby była możliwość wpłaty przez przelew. Opłaci się to bardziej i adminowi i korzystającego z serwisu bo jak wiadomo AllPay pobiera 2/3 kasy...
RaFFi

Postprzez Bartek » Śr maja 02, 07 15:37

ta reklama ingeruje w tego flasha [; przed dodaniem dzialalo full wypas sam jej wrzucalem tego skrypta galeri wiec blad opada ... dzialalo dobrze, doszły reklamy flash off. tyle
Bartek

Postprzez endriu » Pn maja 14, 07 20:41

Co do reklam warto zainwestować w inny pomysł, ten jest nietrafiony.
Jak ktoś ma Firefoxa i AdBlocka to nie ma żadnych reklam, wtedy dana strona wyglada o wiele lepiej.
Może coś w formie informacji na stronie o tym kto hostuje, lub twórca www sobie sam wybierze gdzie lub jak dana reklama ma być wyświetlana.

W sumie mi to nie przeszkadza, bo nie mam żadnych reklamówek, ale w innych przegladarkach niż FF wyglada to strasznie. Odstrasza od hostingu i strony.

Podobny system ma yoyo.pl, tam to wygląda również fatalnie
endriu

Postprzez evolucja » Wt maja 15, 07 13:36

@UP
Administratorowi nie tyle chodzi o zareklamowanie hostingu jak o znalezienie funduszy na rozwój i utrzymanie serwisu. Google AdSense tą możliwość oferuję i myślę, że to się nie zmieni.
evolucja

Postprzez endriu » Wt maja 15, 07 15:26

Odemnie i coraz szerszej grupy osób, która zabezpiecza się przed tak zabawnymi formami reklam niestety hosting nie dostanie grosza, dlatego warto przemysleć formę sprzedaży reklamy na skuteczniejszą i tylko o to chodzi
endriu

Postprzez ugu » Wt maja 15, 07 23:20

Endriu - chętnie bym wyłączył reklamy, jednak muszę płacić za serwer a nie wygrałem w totolotka, jak wygram to obiecuję że wyłączę reklamy :) (marne szanse bo nie gram)

Pozostawienie umieszczania reklam w gestii użytkowników nie jest dobrym pomysłem. Jedno konto z kilku stosowałoby się tylko do tego wymogu i to nie koniecznie z powodu chęci usunięcia reklam. Po prostu dużo osób nie zna HTML i nie wie jak wkleić reklamę w odpowiednie miejsce kodu. Zrobienie FAQ do każdego dostępnego skryptu w sieci odpada ze względu na brak czasu/możliwości finansowych.
W przyszłości kiedy serwer nie będzie przynosił samych strat to pewnie pojawią się różne dodatkowe opcje związane z reklamami. Narazie pracuję nad umożliwieniem selektywnego wyłączania reklam i wprowadzeniem opłat za ich wyłączenie.

Odnośnie możliwości blokowania reklam to zawsze taka możliwość będzie istniała. Jednak jeśli już ktoś instaluje sobie dodatki w przeglądarce blokujące reklamy, to nawet gdyby nie miał tego dodatku to jest mała szansa że się zainteresuje reklamą. Samo zainteresowaniem dodatkiem świadczy o tym że reklamy go irytują. Zresztą Google nie płaci za oglądanie reklam więc nie ma różnicy czy widzisz reklamę i ją ignorujesz czy po prostu przeglądarka jej nie wyświetla.
Oczywiście dotyczy się to tylko strony klienckiej, wszelkie próby kombinowania z reklamami po stronie serwera będą kończyły się kasowaniem konta bez ostrzeżenia. Narazie toleruję kilka takich kont ale w końcu się to skończy.
ugu
Site Admin

Postprzez _sLy_ » Cz maja 17, 07 15:55

witam ponownie

mam nadzieje, ze powyzsze slowa o probie obejscia sprawy z reklamami nie dotycza mnie :P
za to mam kolejny raz problem :(
skrypt z rekolama w jakis sposob uniemozliwia wysylanie maili z mojej stronki
zauwazylem to wczoraj(wczesniej bylo ok - wiec nie wiem od kiedy tak jest)
w kazdym razie pomimo tego, ze skrypt reklamy jest w kodzie - ja jej nie widze nad strona
dlaczego?
wczesniej byl tylko bialy prostakat, teraz jest pusto i widocznie zmieniliscie cos w skrypcie, a to popsulo dzialanie formularza mailowego, ktory jest obslugiwany przez osobny skrypt php :(
najgorsze jest to, ze po wyslaniu maila jest info jakby wszystko bylo ok(skrypt maila nie znajduje problemow), wiec potencjalna osoba wysylajaca maila nie wie, ze go nie dostane :(

ja tam nie ma nic przeciwko reklamom - dopuki nie bedzie mozliwosci zalplacenia i ich wylaczenia - tylko, zeby wszystko dzialalo poprawnie :)

edit:
ubiegne pytanie i odpowiem
mam ta sama strone tez na innym serwie i tam jest ok, wlasnie sprawdzilem(za ta sa inne problemy :( )
wiec to musi byc wina po stronie waszego kodu
_sLy_

Postprzez ugu » So maja 19, 07 10:51

Sprawdź teraz, powinno już działać.
ugu
Site Admin

Postprzez _sLy_ » So maja 19, 07 23:29

hmm... chcialem napisac, ze dziala jak marzenie, ale... niestety :(
maila wyslalem juz jakies 45 min temu i nadal nic nie dostalem
zazwsze dochodzilo natychmiast
zaczekam do jutra i dam znac, jesli nie dojdzie to niestety dalej jest problem :(

[ Dodano: Nie Maj 20, 07 20:00 ]
dzis wyslalem kolejna wiadomosc
niestety nic nie doszlo(ani dzisiejsza ani wczorajsza), wiec problem nadal pozostaje ;(

[ Dodano: Wto Maj 22, 07 00:52 ]
nadal nic :(
_sLy_

Postprzez HV » So maja 26, 07 13:03

Jako, że to mój pierwszy post na tym forum, witam wszystkich.
Mam pytanie czy istnieje szansa by wklejana reklama tekstowa dostosowywała do nieobrazkowego tła strony tak jak to się dzieje u konkurencji na CBA? W sumie obecnie strona na ugu.pl musi mieć białe tło, bo w innym razie wygląda to dziadowsko :-P
HV

Postprzez ugu » So maja 26, 07 13:16

Dobry pomysł, postaram się to zmienić w najbliższym czasie.
Dodane do TODO :)
ugu
Site Admin

Postprzez Isenhill » Wt cze 12, 07 13:52

Witam,
Czy coś już wiadomo na temat likwidacji tego banner'a na forach ugu.pl za drobną opłatą poprzez wysłanie sms'a?
Czy istnieje możliwość ustawienia bannera na samym dole forum pod "Panel Administracyjny