bartheez - ciekawe na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski, aby wypowiadać się w tej kwestii, trzeba się na tym znać i przedstawić dowody na poparcie swoich teorii
Do reszty co uważają zabezpieczenia usługodawcy jako złoty środek do bezpieczeństwa strony i do tych co mówią o braku zabezpieczeń ale nie są w stanie przedstawić konkretów zarzutów chciałbym powiedzieć kilka zdań.
Nie ma systemu doskonałego, każde rozwiązanie ma jakieś słabsze i lepsze strony. Nie istnieje też takie coś jak doskonałe konto hostingowe do wszystkiego. Dostawca musi brać pod uwagę nie tylko bezpieczeństwo, trzeba uważać na wydajność, skalowalność, łatwość obsługi przez niedoświadczonych użytkowników no i najważniejsze czyli współpracę z jak największą ilością skryptów. Nie znam darmowego hostingu który dawałby pełne zabezpieczenie, nie ma nawet płatnych który daje z definicji pełne zabezpieczenie na kontach ogólnego przeznaczenia. Konieczność odpowiednich zabezpieczenia stron znajdującej się na waszych kontach należy do was (oczywiście mówię o samych skryptach PHP, chmod itp). Pracuję nad kilkoma ułatwiających to zadanie dodatkami, jednak żadne zabezpieczenie nie będzie działać w magiczny sposób z każdym skryptem.
Wracając do największej konkurencji i ich zabezpieczeń to z tego co wiem nie posiadają oni nic ponadto co jest u nas, mają nawet o kilka zabezpieczeń mniej, oczywiście mogę się mylić w końcu nie siedzę tam i nie ja instalowałem systemy u całej konkurencji

. Jednak jak słyszę że oni są lepsi bo mają "zabezpieczenia" to coś się we mnie skręca.
Takie kilka rad dla tych co mają problemy z włamaniami:
1. CZYTAJCIE DOKUMENTACJE DO SKRYPTU!!!!!
2. używajcie tylko najnowszych wersji skryptów
3. CZYTAJCIE DOKUMENTACJE DO SKRYPTU!!!!! po raz drugi
4. róbcie kopie zapasowe, robię takie dla was, jednak nie udostępniam ich
5. nauczcie się dokładnie do czego służą prawa dostępu do plików (popularne chmod) i co można z tym zrobić
6. nie każdy skrypt należy zabezpieczać w ten sam sposób!!!!
To by było na tyle, chętnie bym napisał coś więcej ale muszę wracać do pracy