DNS na ugu i home.pl

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

DNS na ugu i home.pl

Postprzez izzY » Pt kwi 04, 08 14:07

Witam.
Z tego co czytalem na tym forum zeby domena dzialala w home.pl musze mieć w panelu administracyjnym aktywowane DNS. I tu pada moje pytanie. Ile trzeba czekac na aktywowanie domeny? Podczas aktywowania napisane jest ze okolo 30 min. Pozdrawiam
izzY

Postprzez Licen » Pt kwi 04, 08 14:19

Jak tam pisze tak :

Proszę odczekać około 30 minut po dodaniu domeny i przed wpisaniem naszych DNS u operatora.

to sie do tego dostosuj i będzie dobrze :wink: :wink:
Licen

Postprzez izzY » Pt kwi 04, 08 20:28

Ok mam. I mam prosbe. Moze mi ktos wytlumaczyc jak ja mam to zrobic? Tj. ustawic domene na home.pl. Mam DNS z ugu, ustawiona domene w ugu, wykupiona na home.pl tylko nei wiem jak mam ustawic na home. Musze wpisac nick, haslo, adres www, poczte albo DNS 1 i IP1 itd. Pomocy

<dodane>
Gdy wpisuje w DNS2 ns2.ugu.pl to nie ma problemu ale musze dpoisac do DNS1 i gdy wpisuje ns.ugu.pl to wyskakuje ze nie jest skonfigurowana do mojej strony. Pomocy

<dodane>
Daczego po wpisaniu www.mm-clan.pl wyskakuje strona nie istnieje ugu.pl, a usunolem u was DNS mm-clan.pl.

[ Dodano: Nie Kwi 06, 08 11:10 ]
Domena jest juz aktywna, podpieta i gdy wpisuje adres www.mm-clan.pl lub www.mm-clan.pl/index.php to wyskakuje ze strona nie istnieje. Pozdrawiam
izzY

Postprzez suntracksquad » Wt maja 20, 08 14:48

witam ja mam ten sam problem jezeli ktos wie jak go rozwiązac proszę o pomoc
suntracksquad

Postprzez clamshell » Wt cze 03, 08 08:11

witam, czy moglby ktos sprawdzic domene glug.pl? czekam na delegacje juz ponad tydzien i nic. domena zarejestrowana w nazwa.pl, pozdrawiam.
clamshell

Postprzez Hapinho » Wt cze 03, 08 16:05

clamshell, Przenosi na ugu i wyświetla, że strona nie istnieje :D Nie wiem, jakie masz problemy w nazwa.pl ... mam tez tam domene i działa idealnie :D
Ostatnio edytowano Wt cze 03, 08 16:26 przez Hapinho, łącznie edytowano 1 raz
Hapinho

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności