przez Hapinho » N maja 11, 08 22:46
Postanowilem troche sie pomeczyc, poczytaj to:
Zacznij od ściągnięcia całości z ftp. Użyj do tego FileZilli by mądry windows nie zamienił w nazwie plików dużych liter na małe. Po czym udaj się do phpMyAdmina wybierz swoją bazę klik na zakładkę eksport.
W tabeli eksport zaznacz SQL
W tabeli zapisz jako plik zaznacz .zip
W tabeli options wybierz tryb zgodności MYSQL40
I daj wykonaj.
Zabezpiecz się w jakiś dobry edytor tekstu notepad++, psPAD czy KED.
Pod żadnym pozorem nie otwieraj tej kopii w notatniku windows czy jego rodzimych aplikacjach.
Drugi etap ja wykonuję tak:
Wrzucam kopie którą wcześniej ściągnąłem na ftp dorzucam do tego pliki instalacyjne ze świeżej paczki zaciągniętej z tąd.
Wykonuję instalację. Potem w phpMyAdminie czyszczę wszystkie tabele i uzupełniam je o wpisy wykonując zapytania sql z backupu wcześniej wykonanego (pamiętaj by plik SQL otworzyć w którymś z tych wymienionych wyżej edytorów) Robota jest mozolna to fakt i są łatwiejsze
metody.
Jednak wiem że tu mam pełną kontrolę nad tym co uzyskam. I wiem że spokojnie mogę być pewny, że Polskie ogonki nie zamienią się w krzaczki.
Po uzupełnieniu wszystkiego w panelu admina w MyBB koniecznie daj "Konwertuj na UTF-8"
PS nie przenosiłem nigdy MyBB Smile Obecnie zacząłem zabawę z tym skryptem. Jednak w sposób opisany wyżej przenosiłem kilka for opartych o SMF.