Problem z domena

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Problem z domena

Postprzez ziom11 » So cze 28, 08 14:26

Mam pewien problem, ktory sie powtarzal nie raz na tym forum. Jednak nikt nigdy nie dal precyzyjnej odpowiedzi a admin neo ma mnie w dupie wiec go precyzyjnie wytlumacze dodajac screeny.

Zalozylem konto na ugu, zrobilem strone internetowa, baze mysql oczywiscie tez zalozylem. Strona pieknie dziala, jest dostepna pod adresem www.kndcs.ugu.pl. Wykupilem domene z nazwy pl, chcialbym aby byla ona dostepna pod domena www.knd.com.pl . Przed wczoraj dodalem domene w panelu ugu. Wciaz oczekuje na delegacje (wtf?).

Obrazek

Tak wprowadzilem DNS, na nazwie.pl skad mam domene :

Obrazek

A oto efekt mojej pracy :

Obrazek

Po drodze opisalem wszystkie zastosowane przeze mnie czynnosci, prosze wskazac mi moj ewentualny blad. Z gory dziekuje za pomoc, pozdrawiam
Ostatnio edytowano N cze 29, 08 01:16 przez ziom11, łącznie edytowano 1 raz
ziom11

Postprzez Trystek » So cze 28, 08 22:26

hmm ja pod tą domeną widzę inną stronę :roll:
Trystek

Postprzez ziom11 » N cze 29, 08 01:15

jedyne co zauwazysz pod domena knd.com.pl to informacje "strona nie istnieje, ugu.pl"
ziom11

Postprzez Neo » N cze 29, 08 11:22

Sprobuj ją dodać w panelu. :) Tak jak normalną strone.
P.s. warn za brak kultury :) Bo w dupie to cie nikt nie ma.
Neo

Postprzez strugel » So lip 05, 08 16:11

Ja mam ten sam problem, zakupiłem na nazwa.pl domene wlatcy24.pl i też mi pokazuje się komunikat, że strona nie istnieje, a DNS'y wszystkie podałem, i w panelu też dodałem pare dni temu i też pisze, że ciągle czeka na akceptacje. Może administracja serwera jakoś to zrobi ? Albo chociaż poradzi ?

Pozdrawiam :)
strugel

Postprzez Hapinho » So lip 05, 08 18:22

Nie umiecie podpinać domeny z nazwa.pl pod stronęw ugu.pl ?? :D

Tak się robi:

Wchodzisz w swoj profil -> Twoje Domeny -> "kliknij w swoją domenę" -> Konfiguruj Domenę ...

Tutaj wybierasz "przekierowywanie na URL (adres WWW) i tam w polu adres ... : podajecie adres strony z ugu.pl (http://www.twoja - strona.ugu.pl i klikacie "zmien" ...

Domena wykupiona w nazwa.pl dziala :D

[ Dodano: Sob Lip 05, 08 18:22 ]
P.S.

Tylko mi nie pisac, ze nie dziala, bo dwie domeny juz podpialem ...
Hapinho

Postprzez strugel » So lip 05, 08 19:58

Dobra, ale wtedy cały czas w adresie jest wlatcy24.pl i nie wyświetla z podstronami np. wlatcy24.pl/podstrona.php :/ czyli co zrobić :/
strugel

Postprzez koziolek666 » So lip 05, 08 20:31

Witam!

Mam podobny problem. W moim przypadku sprawa jest trochę bardziej skomplikowana.
Wykupiłem domenę (runelord.eu) w home.pl ustawiłem jej przekierowanie na blogspota. To działa i to od około roku. Ostatnio chciałem uruchomić wiki w domenie wiki.runelord.eu. W tym celu stworzyłem alias na home.pl. Konfiguracja:
Nazwa hosta: wiki.runelord.eu
Typ rekordu: NS
Podstawowa wartość rekordu: ns.ugu.pl
Dodatkowa wartość rekordu: ns2.ugu.pl

Po około 2 godzinach sprawdziłem i wiki.runelord.eu przekierowuje na ugu.pl. Oczywiście tradycyjny problem "Strona nie istnieje. ugu.pl". Oczywiście wiem, że należy utworzyć powiązaną z domeną stronę. Tyle tylko, że jak w panelu ugu wypieram Strony www > dodaj nową stronę to nie mam możliwości powiązania nowo tworzonej strony z domeną. W panelu z domenami wisi informacja, że powinienem poczekać 30 minut. Tyle tylko, że ja czekam już około 6 godzin i nadal konfiguracja "nie wchodzi". Ki czort?

Pozdrawiam
koziolek666

Postprzez insystem » So lip 05, 08 23:48

to je usuńcie z panelu UGU i po okołu 24 godzinach dodajcie znowu...
\

@ a tak nawiasem media wiki nie idzie na ugu.pl
Przykro mi
insystem

Postprzez koziolek666 » So lip 05, 08 23:57

ok... Poszło do skasowania.

Tak w ogóle kto mówi o media wiki? Ja preferuje DokuWiki. Jest jak dla mnie bardziej przyjazne. No i co najważniejsze już próbowałem je tu zainstalować i śmigało.
koziolek666

Postprzez wargo » N lip 06, 08 10:55

Mediawiki nie idzie? To nie mozliwe!
wargo

Postprzez strugel » N lip 06, 08 11:07

To pomoże ktoś z tą domeną, może admin może to zrobić za nas, albo ktoś inny, bo mi bardzo na tym zależy, a ie chce zaraz po postawieniu strony zmieniać serwera.
strugel

Postprzez insystem » N lip 06, 08 13:40

woytecr, Mi jakieś 1,5 miesiąca temu nie poszło ale nei wiem jak dzisiaj... może idzie..

@ z tą domeną pisałem. Naucz sie cyztac
insystem

Postprzez strugel » N lip 06, 08 13:57

@ już tak robiłem i nic dobra zobacze jeszcze jutro, a jak nie to chyb abede musiał baze niestety przenieść :/ Bo nie chcą mi te DNSy działać :/
strugel

Postprzez koziolek666 » N lip 06, 08 14:27

Hm... zauważyłem ciekawą rzecz. Niezależnie czy podam ns.ugu.pl czy ns2.ugu.pl home przekazuje wszytko na ns.ugu.pl. Jeżeli zrobię pinga ns.ugu.pl to ciągle dostaję Request time out. Hm... spróbuję przekazać nie rekord NS ale rekord A i podać IP ns2.ugu.pl...

//edit

Wynik eksperymentu: niepowodzenie.

Mam złe przeczucie, że ugu nie radzi sobie dobrze z przekazaniem subdomen. Poczekam do wieczora i spróbuję jeszcze z adminem porozmawiać. Może coś mnie oświeci.

//edit2:

Po rozmowie z pracownikiem home.pl wniosek jest taki, że coś na ugu nie bardzo chce działać. Domena jest oddelegowana, ale nie ugu nie widzi tego automatycznie. Hm... pozostaje tylko poprosić admina o ręczną konfigurację wpisów.
koziolek666

Następna strona

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności