Spowolnienie ładowania stron

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Postprzez dominikd10 » Śr gru 10, 08 22:50

NCT napisał(a):od tygodnia

wlasnie od tego takze czasu nie dziala phpmyadmin i rozne bledy sa, co w tym czasie się dzialo(pytanie do administracji)
dominikd10

Postprzez NCT » Cz gru 11, 08 15:51

dzis w nocy i nad ranem nie bylo z tego co mi doniosl lud, ani mojego forum, ani zadnego, nawet ugu.pl, jakis problem z baza..mialem nadzieje, ze cos robicie, bedzie to jakos chodzilo..ale dalej to samo.

ciezko stwierdzic, czy to wina polaczenia do bazy, czy przeciazenie samych serwerow.

ale fajnie by bylo gdyby administracja zajela stanowisko i wypowiedziala sie w tej kwesti :>
NCT

Postprzez dominikd10 » Pt gru 12, 08 12:04

taa rano cos nie dzialaly strony i wogole bledy sa rozne czasem :cry:
dominikd10

Postprzez DarkSilver » Pt gru 12, 08 12:57

Ostatnio fora nie działały ponieważ były problemy z bazą danych, być może było coś zmieniane.
dominikd10 napisał(a):ale fajnie by bylo gdyby administracja zajela stanowisko i wypowiedziala sie w tej kwesti :>
UGU żadko sie wypowiada na forum, kiedys nawet stwierdził że nie lubi sie wypowiadać na forum, cóż taki admin... ale czasem cos naskrobie :]
DarkSilver

Postprzez yahhoo » Wt gru 16, 08 09:04

Dokładnie strona działa dalej powoli, posprawdzałem w sposób podany wyżej, :D wiadomo pusty index.htm ładuje się sporo szybciej niż plik z treścią i powiązaniami z bazą danych, strony często nie ładują się do końca!!!!!!!!!!!!!!!!! Oprócz tego forum przema ma dodatkową opcję hmmm można powiedzieć reklamy jeśli w zakładce Ogólne>konfiguracja>główne zaznaczy się daną opcję w "Jeżeli chcesz aby forum było prezentowane w Katalogu For Dyskusyjnych wybierz jedną z kategorii................" to nasze forum pojawi się w katalogu for na stronie przema, TO także nie działa!!!!!!!!!!!!!!!! no i oczywiście jak już wielokrotnie pisałem w tym topiku nie działa często weryfikacja właściciela mapy strony w google. Czyli jak ja rozumiem żaden sygnał nie może wyjść z forum na zewnątrz :D nie jest to fachowe określenie ale na to wygląda. pozdrawiam
yahhoo

Postprzez DarkSilver » Wt gru 16, 08 22:20

Faktem jest że problem lezy w bazie danych, ostatnio również i ja doświadczyłem powolnego ładowania sie stron :| Dzisiaj jest lepiej ale ostatnie dwa dni to była masakra.
Czyli jak ja rozumiem żaden sygnał nie może wyjść z forum na zewnątrz :D nie jest to fachowe określenie ale na to wygląda
Ja nie wiem o co Ci chodzi ;)
Co do weryfikacji to jaka metodą weryfikujesz?
DarkSilver

Postprzez yahhoo » Śr gru 17, 08 11:52

Weryfikuje przez plik weryfikacyjny, czasami strona zostanie poprawnie zweryfikowana a czasami nie przez dwa tygodnie mimo mimo że mapa strony zostaje zaindeksowana :) właściwie niczemu to nie szkodzi mam tylko brak dostępu do statystyk.
Ale jest to także przykład że coś nie gra w dostępie do serwera
yahhoo

Postprzez DarkSilver » Śr gru 17, 08 14:03

Ale jest to także przykład że coś nie gra w dostępie do serwera
Zgadza sie, problem z połaczeniem. Spróbuj zweryfikowac stronę za pomoca kodu, ktory umieścisz na poczatku kodu strony (chyba zaraz po <head> - nie pamietam) postaraj się aby ten plik nie był połączony z bazą danych.
DarkSilver

Postprzez wargo » Śr gru 17, 08 20:52

yahhoo napisał(a):Czyli jak ja rozumiem żaden sygnał nie może wyjść z forum na zewnątrz nie jest to fachowe określenie ale na to wygląda. pozdrawiam

Pewnie przez zablokowaną funkcję fsockopen().
wargo

Postprzez yahhoo » Cz gru 18, 08 15:13

Czy można to odblokować nie będąc adminem ugu ;) i jeśli tak to gdzie szukać tego ewentualnie. Żadnych modyfikacji "blokujących" sam nie przeprowadzałem a wątpię żeby standardowa instalacja miała zablokowany w sumie dość ważny moduł
yahhoo

Postprzez wargo » Cz gru 18, 08 20:12

Ta funkcja jest blokowana przez administratora ugu, pewnie ini_set też więc nic z tego.
wargo

Postprzez NCT » Pn gru 29, 08 01:04

ogolnie jest jakis problem z img.ugu.pl i googleads.g.doubleclick.net bo na tym strony wisza, rozmawialem juz na ten temat z adminem i mam nadzieje, ze problem zostanie rozwiazany :) bo narazie to slabo z korzystaniem ze stron na ugu. :sad:
NCT

Postprzez ireeus » So sty 03, 09 16:04

Witam.Mam ten sam problem ... Strona ładuje się okolo 16 sek. a wcześniej wszystko śmigało ok. to jest ta strona
Być może administrator założył jakieś blokady np. otwieranie po określonym czasie?? Czym sobie zasłużyłem w takim razie??
Stronke odchudziłem do granic możliwości wizualnych - bardziej się nie da bo już obrazki wyglądają kiczowato. Aha weryfikacja z google nie działa. Przekroczony czas połączenia :sad:. Czy ma ktoś jakiś pomysł??
Ostatnio edytowano So sty 03, 09 16:10 przez ireeus, łącznie edytowano 1 raz
ireeus

Postprzez wargo » So sty 03, 09 16:09

ireeus napisał(a):Być może administrator założył jakieś blokady np. otwieranie po określonym czasie?? Czym sobie zasłużyłem w takim razie??

Chyba nie, a zwłaszcza dla ciebie :P
wargo

Postprzez ireeus » So sty 03, 09 16:12

Dzięki za odpowiedź ^woytecr. Czy to może mieć związek z tym że mam tam "baze danych" :mrgreen: na plikach .txt(a właściwie .php)??
ireeus

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności