wrzucanie plikow php na serwer

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

wrzucanie plikow php na serwer

Postprzez neo1986kk » Śr lut 04, 09 22:45

zarejestrowalem sie na ugu.pl
zalozylem tam strone i jakies tam serwery DNS ( nie wiem o co w tym chodzi)
moje zamiary są takie, by testować strony napisane w PHP.
Chce sie nauczyc tego języka, ale nie mam pojęcia jak wrzucić swoje strony na serwer czy cos jeszcze musze pobrać, zainstalować. Prosze o w miare dokladne wytlumaczenie jak co zrobić bo nie mam pojęcia... mniej wiecej umiem dodawać te wszystkie dziwne rzeczy w Total Comanderze ale nie wiem czy tu tez o to chodzi. :(
Ostatnio edytowano So lut 07, 09 16:59 przez neo1986kk, łącznie edytowano 1 raz
neo1986kk

Postprzez azotor » Cz lut 05, 09 15:54

Nic nie musisz dodawać i nie ruszaj żadnych DNS'ów bo ci nie potrzebne to teraz po prostu załóż konto i wrzucaj pliki na FTP i już. Pliki możesz wrzucać przez Total Commander'a. Ale jak chcesz szybko testować strony to zainstaluj sobie na kompie serwer np: KrasnalServ i testuj strony na nim jak ci będą odpowiadać/pasować to je wrzucisz na serwer.
azotor

Postprzez neo1986kk » Pt lut 06, 09 00:47

mam tego krasnala ale jak go zainstalowalem to nie chodzil mi apache poprostu sie nie włączał (windows VISTA) pewnie dlatego.... ale zainstalowalem jakies xampp i wtedy server appache chodzil ale i tak nie wiedzialem jak wrzucac pliki czy tez przez total comandera czy jak, nie pytal przy instalacji o jakąś ścieżke do serwera zeby podać więc to olałem i dlatego ostatecznie juz zdecydowalem sie na drogę hostingową... pozdrawiam
neo1986kk

Postprzez wargo » Pt lut 06, 09 14:19

Zmień nazwę tematu.
Pliki strony wgrywaj przez Total Comander.
wargo

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności