Wolne wczytywanie stron

Tutaj należy zgłaszać problemy z działaniem serwisu.

Wolne wczytywanie stron

Postprzez Rooness » Wt paź 26, 10 16:05

Wam też strony na ugu wczytują się jak krew z nosa?
Rooness

Re: Wolne wczytywanie stron

Postprzez Nelgor » Wt paź 26, 10 18:09

Tak, też tak mam. I to tylko na ugu.
Często też mam zawieszenia FTP (bez przerwy wywala).
Nelgor

Postprzez Rooness » N paź 31, 10 13:18

Urok darmowego hostingu hehe Chociaż i płatny czasami siada.
Rooness

Postprzez Nelgor » Pn lis 01, 10 21:22

Przepraszam za wulgaryzmy, ale kurwica człowieka chwyta.
Ostatnio było tak pięknie, wszystko śmigało. A dziś znowu!
Ledwo się zaloguję do FTP, i jak tylko wejdę w jakiś folder to błąd! I to nie pierwszy raz.
No i strony często dalej lecą jak krew z nosa. Przypomnę o tym ze co kilkanaście "poruszeń" strona zmienia się w białą kartkę z kilkoma napisami (elementami PHP). przeglądarka to Chromium.
Nelgor

Postprzez Rooness » Pn lis 01, 10 22:44

Nelgor w 100% rozumiem jak się czujesz, ale jednocześnie zapewniam, że na ten moment na tle innych darmowych hostingów ugu wypada i tak całkiem nieźle (mimo tej zasranej krwi).

Szukałem ostatnio i wypróbowywałem inne darmowe hostingi i niestety było to samo, a nawet gorzej. Co mnie jednak dziwi-strony udostępniające gotowe fora z nawalonymi modyfikacjami wczytują się znacznie szybciej niż "czyste fora", ale z dostępem do ftp i phpmyadmina.

Prowadzę też jedno forum na płatnym hostingu (2,44 zł/3 msc) i niestety też często siada. Wniosek nasuwa się jeden, znany już od dawna-w życiu nie ma niczego za darmo. Jeżeli chcemy w miarę dobrego i stabilnego hostingu, niestety ale te minimum 40 zł/rok trzeba wyłożyć.
Rooness

Postprzez ugu » Pn lis 01, 10 22:58

Tak jak już pisałem walczymy z atakami.

Co do systemów oferujących gotowe fora to zazwyczaj będą działały szybciej w porównaniu z gołym systemem zainstalowanym przez laika. Hosting przeznaczony dla celów ogólnych działa wolniej niż nastawiony na konkretny cel. To tak jak z samochodami, osobówka jest wygodna, przewiezie całą rodzinę, zakupy itp. Jednak jeśli chcesz nią pojechać na tor wyścigowy to z bolidem F1 nie ma szans. Za to bolidem nie zabierzesz dziewczyny do kina czy na zakupy :)
Zasada jest prosta, wybieraj takie usługi które spełniają twoje wymagania, nie ma usługi idealnej do każdego celu.
ugu
Site Admin

Powrót do UGU.PL

Copyright © 2007-2011 ugu.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Polityka prywatności